Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Milanović vs Komadina

JOŠ SAMO 3 DANA Što će se u subotu dogoditi u SDP-u?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
SDP je u samoj završnici kampanje za unutarstranačke izbore.

Za pridobivanje što više glasova na unutarstranačkim izborima, Zoran Milanović i Zlatko Komadina imaju vremena još do subote. To što u kampanji nije manjkalo i niskih udaraca, pravdaju činjenicom da su jedina stranka u Hrvatskoj u kojoj se, kažu, održavaju pravi demokratski izbori s dva jaka kandidata.

Pročitajte i ovo Dragan Kovačević slučajno?!?! Bivši Milanovićev ministar i prvi na SDP-ovoj listi pio kavu s USKOK-ovim optuženikom, HDZ se oglasio ironičnom porukom Tihomir Cipek, politički analitičar "Prava politička diverzija" Analitičar za Dnevnik Nove TV: "Milanović ide na taj sukob i to se čak kosi s načelima SDP-a. A Plenkovićeva taktika je poput thai chija"

Dva tabora, dva pristupa. Dok Milanovićev glasove skuplja zazivajući daljnju borbu protiv HDZ-a, Komadinin tabor zalaže se za promjene unutar same stranke.

Promotivnim spotom na društvenim mrežama Milanović se glasačima obraća osobno i ponovno u prepoznatljivom stilu. 'SDP-u koji želim nastaviti voditi potrebna je snaga i odgovornost u zaštiti građanskih standarda koje smo tek nedavno postavili. HDZ ponovno prijeti konzervativnom revolucijom. Vjerujem da s vama mogu obraniti i unaprijediti ono što zastupamo mi i slobodan svijet', kaže Milanović u spotu objavljenom na Facebooku.

Dok Komadina pak glavnu riječ prepušta stranačkim kolegama koji ga podupiru. 'Svi se slažu da se moramo mijenjati. Promjene su nužne. Moja misija je da čujem ljude', rekao je Komadina.

Tijekom kampanje suprotstavljeni tabori dobro su se častili. 'Pa nažalost, bilo je riječi koje su bile teške. Neki ljudi su uspoređivani sa životinjama, bilo je dosta udaraca', rekao je Davor Bernanrdić iz stožera Zlatka Komadine.

'Nisam očekivao malo... ne malo nego puno grubih riječi gradonačelnika Splita Ive Baldasara naspram Milanovića, to da ga je zapravo nazvao imenom nacističkog zločinca što je bilo definitivno preko mjere', rekao je Siniša Hajdaš Dončić iz stožera Zorana Milanovića.

No jedni drugima to, kažu, nakon izbora neće zamjeriti. 'Nadam se da će se to nakon 2.4. zapravo izgladiti... i da ćemo bez ikakvih problema naći unutarnju koheziju i snagu', kaže Hajdaš Dončić. 'Ljudski je oprostiti. Prema tome svojim kolegicama i kolegama ništa ne zamjeramo', zaključuje Bernardić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene