Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povratak sa skijališta

Završio udarni skijaški tjedan!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za brojne građane zimski su praznici gotovi. Završio je je prvi udarni skijaški tjedan pa je velik broj skijaša na povratku s europskih destinacija.

Oko 100 tisuća hrvatskih skijaša vraća se s prvog udarnog skijaškog tjedna uglavnom iz Austrije ali i Slovenije Italije neki i iz Švicarske. To su uglavnom obitelji s djecom koja već idu u školu i koja su školske praznike iskoristili za odlazak na skijanje.

Pročitajte i ovo Mjesto pronalaska skijaša na planini Tete Blanche - 4 Tragičan kraj potrage Dramatični posljednji trenuci stradalih skijaša: Lopaticama pokušali iskopati špilju kako bi se sakrili Odmorište Zermatt Planina Matterhorn Šestero ljudi nestalo tijekom skijanja: Policija bez novih informacija i nakon akcije potrage

No može se i u Hrvatskoj skijati. Kod nas, naravno, skijališta nisu takva kao u Europi. Snijega na Platku ima samo za sanjkanje, a za otvaranje skijališta čeka se novi. Na 10 kilometara staza od pet žica tri rade. Skijaške aranžmane ne nude. 'Platak i jest jednodnevno izletište. To je više izletište nego skijalište. Oba doma rade, otvorena su i ima oko 130 ležajeva', rekao je Dalibor Mladenović.

>>
FOTO Hrvati odlaze na skijanje: Kilometarske kolone na Bregani

Novi snijeg čeka i skijalište Petehovac kod Delnica. Prije 40 godina omiljeno mjesto Zagrepčana i Riječana sada je obiteljsko skijalište s malom stazom. Bjelolasica neće raditi ni ove godine jer žičara nije prošla tehnički pregled.

U hrvatskoj je oko 200 tisuća skijaša i bordera, a samo 15-ak kilometara staza. 'Ponuda je bila bolja prije dvadesetak godina, nažalost sve je nekako krenulo nizbrdo i sad je u biti loše. Skijaške staze koje su nekad radile više ne rade, a infrastruktura je zanemarena', rekao je Goran Razić iz skijaškog magazina Skijanje.hr.

Od sedam hrvatskih skijališta danas se moglo skijati samo na nedavno otvorenom sljemenskom crvenom spustu. Tomislavov Dom i Snježna kraljica zajedno imaju oko
140 ležajeva, a nude i skijaške aranžmane.'Imamo dvodnevne aranžmane u koje su uključeno noćenje, dva polupansiona, ski pass, te korištenje wellnessa i bazena', rekao je zamjenik ravnatelja 'Tomislavov dom' Davorin Bogović.

I kad padne novi snijeg, skijaše koji neće preko granice, teško da će zadovoljiti malobrojna domaća skijališta.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene