Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Naoružajte se strpljenjem

FOTO Hrvati odlaze na skijanje: Kilometarske kolone na Bregani

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog odlaska Hrvata na skijanje danas se tijekom cijelog dana očekuju gužve na graničnim prijelazima i cestama koje vode prema njima.

Putujete li na skijanje? Info o stanju u prometu i fotografije gužve šaljite nam na moj.report@novatv.hr!

Pročitajte i ovo Odmorište Zermatt Planina Matterhorn Šestero ljudi nestalo tijekom skijanja: Policija bez novih informacija i nakon akcije potrage Skijaška sezona - 6 Školski praznici i novi skijaški val Brinu li Hrvate paprene cijene? Provjerili smo koliko duboko morate posegnuti u džep za skijašku avanturu i koliko košta nova oprema: "Rezervacije se uzimaju već od ljeta"

Pojačan je putnički promet na izlasku na Bregani, Pasjaku i Rupi (čeka se oko 1 sat), a ulazak na Bajakovu, Županji, Staroj Gradiški i Slavonskom Brodu (čeka se od 40 minuta do 1 sat), te na Kladuši i Ličkom Petrovom Selu (oko pola sata).

Što se Bregane tiče kolona je dugačka oko dva i pol kilometra, a seže od naplatnih kućica do graničnog prijelaza.'Cijelu godinu čekamo to, i evo, jedno sedam dana uživanja', rekla je gospođa Alemka iz Opatije.

Do kraja vikenda očekuje se da će iz Hrvatske izaći 100.000 vozila, što je za 30 posto više u odnosu na prošlu godinu, rekli su za Dnevnik Nove TV u HAK-u.

Razlog pojačanog prometa nije samo završetak blagdanskog slavlja za Božić i Novu godinu i povratak naših i građana susjednih zemalja u gradove Europske unije, već i odlazak brojnih skijaša ka skijalištima u Sloveniji, Austriji, Italiji i Francuskoj, odnosno Slovačkoj.

U HAK-u naglašavaju kako se i na važnijim prometnicama u inozemstvu očekuje vrlo jak promet: u Austriji su to, prije svih, Tauern-, Inntal- i Brennerautobahn, ceste u Tirolu i oko Salzburga, u Italiji ceste prema skijalištima u Austriji i Švicarskoj, a u Švicarskoj područja Gottharda, St. Gallena i Zuricha.

>> Počinje skijaški vikend: Evo nekoliko korisnih informacija za put!

S obzirom na pojačan promet važno je obratiti pažnju na čimbenike koji će utjecati na promet. Zimska oprema obvezna je, posebice na cestama u Sloveniji, Italiji i većem dijelu skijališta u Austriji. No, bez obzira na zimske uvjete, valja imati pravilne gume, voziti oprezno i prilagoditi vožnju stanju kolnika i vremenskim uvjetima.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene