Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Preko švicarske tvrtke Marija Mamića išao je dio novčanih transakcija od nepostojećih transfera igrača i neutemeljenih posredničkih usluga. Riječ je o dvoznamenkastom milijunskom iznosu.


Istraga državnog odvjetništva u švicarskom kantonu Obwaldenu u slučaju sumnje u ilegalne novčane transakcije jedne tvrtke u Švicarskoj koja pripada sinu Zdravka Mamića, Mariju, privedena je kraju, javlja u četvrtak dnevnik Luzerner Zeitung.

Vezani članci Kuća obitelji Mamić u izgradnji u okolici Ljubuškog - 3 FOTO Mamići u okolici Ljubuškog grade vilu, pogledajte kako izgleda Marina Opačak Bilić SDP-ova zastupnica Marina Opačak Bilić pod izvidima DORH-a zbog sumnji u gospodarski kriminal

"Još uvijek traju rokovi za podnošenje žalbe no glavni dio posla je završen. Ono s čim mi imamo ovdje posla se može nazvati gospodarskim kriminalom grublje vrste,“ rekla je viša državna odvjetnica Esther Omlin za dnevnik Luzerner Zeitung.

U istrazi su zajednički djelovale službe državnog odvjetništva zadužene za gospodarska pitanja kantona Obwalden, Niwalden i Uri. Konkretno je istraga vođena protiv sedam osoba.

U središtu zanimanja istražitelja nalazila se tvrtka Rasport Management AG iz Alpnacha preko koje su se, kako javlja Luzerner Zeitung, odvijao jedan dio novčanih transakcija vezanih uz nogometni klub Dinamo iz Zagreba. Ova tvrtka se nalazi u vlasništvu Marija Mamića, sina Zdravka Mamića.

"Konkretno se radi o neutemeljenim posredničkim uslugama kao i o nepostojećem transferima igrača“, kaže Omlin.

Kako nadalje piše ovaj dnevnik, iz Alpnacha se novac transferirao po čitavom svijetu. Kao odredišta se navode London, Belize, Kingstown, Hong Kong, Dubai, Panama, Gibraltar ali i Zürich.

"Ukupno se radi o dvoznamenkastom milijunskom iznosu“, rekla je Omlin koja je dodala kako se radi o "kompliciranoj i zamršenoj“ financijskoj mreži.

Protiv švicarskog povjerenika preko kojeg je otvorena tvrtka u Švicarskoj se ne vodi istraga jer ne postoje indicije da je on imao saznanja u ilegalne poslove.

Državno odvjetništvo je istragu u Švicarskoj vršilo na temelju upita za pravnu pomoć koji je došao iz Zagreba.(Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju