Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Analiza Andrije Jarka

Andrija Jarak: "Završavaju se izvidi oko Agrokora, uskoro bi mogla uslijediti prva uhićenja"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U iščekivanju dovršetka izvida koje se provodi po nalogu Županijskog državnog odvjetništva sve se češće postavlja pitanja odgovornosti Ante Ramljaka koji se s predstavnicima američkog fonda Knighthead sastao deset dana prije svog imenovanja.

Reporter Nove TV Andrija Jarak u Dnevniku je analizirao trenutnu situaciju oko slučaja Agrokor.

Pročitajte i ovo Propusti u slučaju Agrokor - 4 glavna državna odvjetnica Što će utvrditi Hrvoj Šipek o propustima u slučaju Agrokor? "Ne može Državno odvjetništvo reći da nije na vrijeme upozoreno" Slika nije dostupna Izvlačenje 1,2 milijarde kuna DORH će naknadno odlučiti o daljnjem postupanju u slučaju Agrokor: Vještačenje KPMG-a je nezakonito

"Todorić proziva Ramljaka da je na spornom sastanku odao povjerljive informacije koje su oni poslije obilato iskoristili. U Agrokoru kažu da Ramljak tada nije bio na funkciji pa nije mogao išta odati. Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa kaže kako Ramljak nije dužnosnik,stoga nije pod njihovom ingerencijom.

Ramljak bi trebao odgovoriti na neka pitanja, prvenstveno na vlastitu izjavu kad je rekao da su ga Amerikanci zvali jer su, citiram, 'imali informacije kako je on blizak i upućen u cijeli slučaj Agrokor'. Treba odgovoriti kako su predstavnici fonda znali da je Ramljak upućen u Agrokor. Trebao bi reći i tko su konzultanti i tko je pisao Lex Agrokor.

Todorić i Ramljak pozivaju institucije da rade svoj posao, a želja bi im se uskoro trebala ispuniti. Kako doznajemo, dovršavaju se kriminalistički izvidi i piše posebno izvješće koje bi brzo moglo rezultirati prvim uhićenjima i privođenjima.

Riječ je o nekoliko bivših članova bivših uprava Agrokora i nizu osoba koje su itekako bile dobre upućene i involvirane u financijski krvotok Agrokora. Ako je netko od osumnjičenih izvan Hrvatske, u zemljama Europske unije, onda će Hrvatska izdati europski uhidbeni nalog, a ako je u zemlji koja nije članica EU-a, ide zahtjev za izručenjem", izvijestio je Jarak. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene