Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Čeka nas još puno posla'

Zatvorena još dva poglavlja, do 'cilja' još 11

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska je na međuvladinoj konferenciji o pristupanju zatvorila još dva poglavlja i do završetka pristupnih pregovora preostalo joj je zatvoriti jednu trećinu od svih poglavlja.

Hrvatska je zatvorila poglavlja Sigurnost hrane, veterinarska i fitosanitarna politika i Financijski nadzor. S ta dva poglavlja Hrvatska sada ima zatvorena 22 od 33 poglavlja o kojima se pregovora.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Očekivali su jedno više Srbija dosad otvorila ukupno 6 poglavlja u pregovorima s EU Slika nije dostupna Drobnjak: Ispunjena mjerila za otvaranje triju poglavlja

>> Rompuy: Nadam se da kriza neće utjecati na pristup RH uniji

'Čeka nas još puno posla, ali napravljen je veliki posao. Zatvorili smo dva poglavlja, koja su veoma važna, posebice poglavlje 12 Sigurnost hrane, veterinarska i fitosanitarna politika, vrlo složeno poglavlje koje nije važno samo za dinamiku pregovora, već je važno i za hrvatske građane, jer njegovo zatvaranje znači da je Hrvatska u području sigurnosti hrane i fitosanitarnih standarda dosegnula najvišu europsku razinu', izjavio je glavni hrvatski pregovarač Vladimir Drobnjak.

Drobnjak je najavio da će se Hrvatska sada usredotočiti na ispunjavanje mjerila za dva najteža poglavlja Pravosuđe i temeljna prava i Tržišno natjecanje, jer je u preostalim poglavljima već učinjen velik posao i u većini njih je pri kraju. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene