Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zatvorena birališta u BIH i u Srbiji prvog dana izbora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glasačka mjesta na hrvatskim parlamentarnim izborima na području Srbije zatvorena su u subotu u 19 sati, a prvi dan glasovanja protekao je bez većih problema.

Izborna će mjesta biti ponovno otvorena u nedjelju od sedam do 19 sati.

Pročitajte i ovo Akcija preimenovanja 31 godinu poslije Mirni prosvjed u Zagrebu povodom obljetnice masakra u Ahmićima Ivan Tolj "Mi smo izigrani" General Ivan Tolj: "Ako se nastavi narušavanje položaja Hrvata, morat ćemo vratiti Herceg-Bosnu"

Državljani Hrvatske s pravom glasa i koji su za izbore registrirani glasuju na ukupno petnaest izbornih mjesta u Beogradu, Zemunu, Somboru, Subotici, Inđiji, Sremskoj Mitrovici, Pančevu i Janjevu na Kosovu. 

Zatvorena birališta u BIH

U 19 sati u subotu zatvorena su birališta na području Bosne i Hercegovine gdje su tijekom dana na hrvatskim parlamentarnim izborima glasovali hrvatski državljani s prebivalištem u toj zemlji.

Prema izvješću Državnog izbornog povjerenstva (DIP) te informacijama iz hrvatskih konzulata u BiH, prvi dan glasovanja za novi saziv Hrvatskog sabora protekao je bez bilo kakvih ozbiljnijih poteškoća.

Pritužbe su dolazile uglavnom od hrvatskih državljana koji nisu ispunili zakonsku obvezu prethodne registracije pa nisu mogli glasovati jer ih nije bilo na biračkim popisima. Gong je također javio o nekoliko slučajeva gdje su predsjednici ili zamjenici predsjednika pojedinih biračkih odbora bili članovi stranaka te o jednom kršenju izborne šutnje.

Pravo glasa za XI izbornu jedinicu u BiH ima nešto više od 280 tisuća osoba s hrvatskim državljanstvom.

U BiH su bila otvorena 124 glasačka mjesta, a toliko će za hrvatske birače u toj zemlji biti otvoreno i u nedjelju od 7 sati ujutro.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene