Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svi prate prijenos

Kosor: Ako Čačića osude iste sekunde mora otići iz političkog života

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iznošenje završnih riječi tužiteljstva i obrane prvom potpredsjedniku Vlade Radimiru Čačiću, putem malih ekrana na Novoj TV pratilo se i u hrvatskom Saboru.

Do izricanja presude, zastupnici su, kako koalicijski tako i oporbeni, oprezni u prvim komentarima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Priopćenje odvjetnika Prodanović: Na Čačića se može primijeniti institut oprosta, pomilovanja i smanjenja kazne Slika nije dostupna Vijest iz Mađarske Čačić ide u zatvor u Hrvatskoj!

'Čekat ćemo presudu!', kratko je kazao SDP-ov ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić.

'Presudu očekujem, ništa više!', također je bio kratak njegov stranački kolega i potpredsjednik Sabora Josip Leko.

'Ne očekujem ništa', kazao je drugi SDP-ov potpredsjednik Sabora Nenad Stazić

>> UŽIVO - Odvjetnik obitelji odgovorio Milanoviću: Pred sudom ne stoji Hrvatska, već pojedinac

>> Čačić prije ulaska u sudnicu: 'Uvijek sam se držao svoje riječi'

'Neće donijeti nikakve promjene, manje više je sve rečeno. Postupak je u tijeku, bez komentara', kazao je Čačićev stranački kolega Milorad Batinić.

'Ja sam naravno legalista i nikada ni u jednom slučaju ne bih prejudicirala stvari. Treba pričekati da vidimo kakav će biti pravorijek mađarskog suda. Ukoliko bude osuda moje je stajalište iste sekunde dati ostavku i povući se iz političkog života', kazala je HDZ-ova zastupnica Jadranka Kosor.

'Očekujem da mađarsko pravosuđe donese odluku utemeljenu u zakonu. Žao mi je gospodina Čačića, na njemu je da donese odluke', smatra saborski zastupnik HDZ-a Tomislav Čuljak.

'Ne kalkuliram, što bude bit će', kratko je kazao Silvano Hrelja iz HSU-a.

'Očekujem da bude pravična presuda', kazao je HDZ-ov zastupnik Branko Bačić.

Na pitanje slaže li se s ocjenom premijera Milanovića da je hrvatsko pravosuđe bolje od mađarskog HDZ-ov Vladimir Šeks je kazao: 'Ne komentiram takve vrijednosne sudove'.

'A na temelju čega je ta ocjena data? Jako mi je naporno tumačiti misli i riječi premijera Milanovića', na isto pitanje je odgovorio Dragutin Lesar iz Hrvatskih laburista.

'To je tako paušalno izrečeno da se uopće može uspoređivati. Na osnovu koje studije je premijer to izrekao? Ja ne znam. Možda on zna, neka kaže', kazao je HDSSB-ov zastupnik Boro Grubišić.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene