Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Politika i turizam

Zašto u promotivnom spotu za Zagorje ima Tita, ali ne i Tuđmana?

Kip Tita (Foto: Dnevnik.hr)
Kip Tita (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Sanja Škrinjar iz Turističke zajednice Krapinsko-Zagorske županije (Foto: Dnevnik.hr) Sanja Škrinjar iz Turističke zajednice Krapinsko-Zagorske županije (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Kip Tita (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/2 >>
Novi spot za privlačenje turista Krapinsko-zagorske županije prikazuje Tita i Kumrovec, ali prvog hrvatskog predsjednika Franju Tuđmana ne.

„Mi smo gledali čisto turistički, nismo gledali politiku, niti smo s tom namjerom radili filmić. Obzirom da su nama najjača tržišta ono slovensko i bosansko, radili smo taj spot ne samo za hrvatsko tržište nego za emitivna tržišta koja su nam zanimljiva“; kaže Sanja Škrinjar iz Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna VELIKA PROSLAVA FOTO/VIDEO: Tisuće ljudi u Kumrovcu: ''Tita nema, štafete nema, ali imamo Dan mladosti i radosti'' Politička škola u Kumrovcu (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Svi uvjeravaju da investicija ide, no... Gdje je zapelo s kupovinom bivše političke škole u Kumrovcu? "Imaju Kinezi kapital, ali ne žele samo tako novac podijeliti po Hrvatskoj"

U rodnom mjestu prvog hrvatskog predsjednika, ovakvim potezom i nisu baš zadovoljni. Ipak je on dio povijesti, kojojm se treba hvaliti, kažu.

„Mogli su staviti i jednog i drugog. Oba su povijesne ličnosti iz Hrvatske s kojima se možemo ponositi. Nema razloga da jednog i drugog ne stave“, kaže Luka iz Velikog Trgovišća.

Dvadesetak kilometara udaljen Kumrovec, ipak drugačije razmišlja. No, ističu da politici u turizmu nije mjesto.

„Za vrijeme Juge, Tito je bio zakon, a sad... nećemo sad o politici“, kaže Miroslav iz Kumrovca.

Kumrovec i Titovu rodnu kuću, prošle je godine posjetilo oko 50 tisuća turista. Prezentacije Zagorja neće stati ovim promo filmom, sljedeći će obuhvatiti još detalja.

„Nije Tuđmanova kuća jedina koja nije obuhvaćena, tu su još katedrala, Klanjec galerija, sarkofazi u Klanjcu. Vjerujte, Zagorje ima puto toga što možemo prikazati“, kaže Škrinjar.

Kontinent sve više postaje zanimljiv brojnim turistima. I dok je tako, Zagorci zadovoljno trljaju ruke i koriste sve adute za privlačenje gostiju.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene