Obavijesti Video Pretražite Navigacija
CNN uvrstio među najbolje

Zašto je Rab najpoželjnija nudistička destinacija?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Naši turistički biseri nastavljaju nizati inozemna priznanja. Američki CNN tako je proglasio otok Rab, najboljim svjetskim odredištem za nudiste.

Nije ni čudo, jer njegove skrivene uvalice i plaže pružaju gostoprimstvo onima slobodnijeg duha već više od stoljeća. Ako ste jedni od onih kojima je na plaži i kupaći kostim višak, svakako trebate posjetiti Rab. Tako barem kaže CNN koji smatra kako za nudiste boljega odredišta od Raba na svijetu nema.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Preporuka The Telegrapha Najpoželjniji: Dubrovnik uz bok Londonu, Madridu, Parizu i Barceloni Slika nije dostupna Obavijeni jezivim tajnama Mislite da je Bermudski trokut jedini? Donosimo 10 najmističnijih mjesta na svijetu

'To nije došlo samo po sebi, to je trud silnih generacija naših turističkih radnika', kaže gradonačelnik Raba Zdenko Antešić. Sve je službeno počelo 11. kolovoza 1936. godine kada su Rab posjetili engleski kralj Eduard VIII i ljubav njegova života Wallis Simpson. Susret s kraljem u trgovini svoje majke zauvijek će pamtiti i tada devetogodišnja Slavka.

'Ja sam bila u dućanu kad je on došao unutra i svukao se do pasa. Odmah je vidio tu majicu, želio je tu mornarsku majicu. Svukao se do pasa i moja mama ga je oblačila', ispričala je Slavka. Kupio je tako kralj majicu, prošetao gradom, a onda se poželio sa svojom dragom i okupati.

>> CNN preporuča Rab kao nudistički raj za turiste

Gradske su ih vlasti odlučile brodicom odvesti do jedne od najljepših rapskih plaža. Toliko im se svidjela da su ih zamolili za dopuštenje da se na njoj kupaju potpuno goli. Ostalo je povijest. Taj se dan označava kao službeni početak nudizma na otoku, no neslužbeno, zapisi o golim kupačima datiraju još iz 1907. godine.

'Crkva je u to vrijeme uputila niz apela odnosno zamolbi da se turistima zabrani kupanje goli, da budu goli kupaći, međutim rapske vlasti su to fino, u rukavicama odbile', ispričao je Luka Perčinić iz TZG Raba.

Skrivene uvalice i plaže otoka Raba kao stvorene su za razvoj nudizma i naturizma. Rabljani nikad nisu imali ništa protiv pa nije ni čudo što je stoljetna tradicija postala i pravi turistički brend.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene