Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tijekom cijele godine rekordnim turističkim uspjesima hvalili su se i u gradu Zagrebu. Sve je više Korejaca, a jedna turistkinja otkrila nam je i zašto!


Uz zimski ugođaj, plan gradskih vlasti bio je dovesti još više ljudi u glavni hrvatski grad. Sada kada je Advent u Zagrebu završio na većini lokacija, postavlja se pitanje - koliko je gostiju doveo u metropolu?

Vezani članci Apartman u Gorskom kotaru - 4 Dok jednom ne smrkne, drugom ne svane: Zeleno srce Hrvatske u jeku pandemije bilježi nikad bolje rezultate Hrana na ljetovanju (Foto: thechive.com) - 6 Htjeli su samo pojesti nešto domaće na ljetovanju, a poslužene su im čudnovate kreacije

Neslužbeno doznajemo da je Zagreb jedan od hrvatskih turističkih rekordera za 2014. S obzirom na dosadašnje podatke, neke procjene govore kako se očekuje oko 15 posto više gostiju. Grad je pun gostiju i sada. I to turista iz Europe, ali i SAD-a, zanimljivo i iz Južne Koreje.

Advent u Zagrebu

Zašto dolaze?

Zato što u Koreji postoji jedna TV emisija koja je snimana na atraktivnim lokacijama u Hrvatskoj. Toliko je oduševila tamošnju publiku da je Korejci dolaze vidjeti.

'U Koreji postoji televizijska serija koja je snimana u Hrvatskoj i zato je mnogi žele posjetiti', rekla je Yiong li iz Koreje.

Turizmu u Zagrebu pripomogao je i Advent - i dalje se može uživati na klizanju do 18. prosinca. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook