Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ponovo intervencija policije

Zaštitari spriječili dr. Sladoljeva da uzme ključne dokumente

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čak petorica zaštitara spriječila su pred kamerama Nove TV dr. Sladoljeva da uzme dokaze svojih tvrdnji.

Dr. Srećko Sladoljev koji je otkrio sumnjivu nabavu od 330 milijuna kuna cjepiva protiv svinjske gripe večeras je pokušao ući u svoj ured u Imunološkom zavodu kako bi uzeo dokumente ključne za dokaz njegovih tvrdnji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zabranjen ulazak Promijenili bravu na uredu dr. Sladoljeva Slika nije dostupna Ima li političke volje? 'Društvo je protiv zviždača jer je prožeto korupcijom'

>> Upozorio na stanje u Imunološkom zavodu i dobio - otkaz!

>> Policija s radnog mjesta uklonila dr. Sladoljeva

Na ulazu su ga dočekala čak petorica zaštitara, iako su inače samo dvojica. Zaštitari su našoj novinarki objasnili da dr. Sladoljevu ne dopuštaju ulaz zato jer je vikend te da se potrebno najaviti jedan dan unaprijed, za što dr. Sladoljev tvrdi da nikako nije istina jer je puno puta dolazio vikendom u svoj ured. Odvjetnik mu je savjetovao da svoju dokumentaciju stavi u sef javnobilježničkog ureda, no sada je upitno što će biti s tim dokazima. Policija je jučer intervenirala na poziv ravnateljice Zavoda te je dogovoreno da će smjeti ulaziti u svoj ured da se danas niti to ne bi poštovalo.  Večeras je policija došla na poziv dr. Sladoljeva ali su ovoga puta rekli kako mu ne mogu pomoći.

'Nadzorni odbor čini jedno prikriveno kazneno djelo'

Nadzorni odbor Imunološkog zavoda nezakonito je donosio odluke prešućujući ostavku jedne članice. U tako krnjem sastavu dodijelio i novi petogodišnji mandat Upravi koja gubi milijune kuna. Doktor Sladoljev upozorio je da je to dio kaosa u Imunološkom zavodu na relaciji Uprava - Nadzorni odbor.

'Znači ako ona donese odluke o kreditima koji su 15 puta veći nego što smije odlučivati i to kasnije izađe na Nadzorni odbor, a Nadzorni odbor sve zataška, to znači da Nadzorni odbor zapravo čini jedno prikriveno kazneno djelo', rekao je danas dr. Sladoljev na novinskoj konferenciji samostalnog sindikata energetike, kemije i metala koji mu je pružio podršku.

Treba li ministar Milinović dati ostavku zbog afera u zdravstvu?

  • Da
  • Svakako
  • Ne
  • Nikako
  • Ne znam

Ukupno glasova:

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene