Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još član NO

Policija s radnog mjesta udaljila dr. Sladoljeva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je dr. Srećko Sladoljev iz Imonološkog zavoda u Zagrebu dobio otkaz zbog objave informacija o poslovanju Zavoda, s radnog mjesta udaljila ga je policija.

Prema riječima dr. Sladoljeva zaštitari Zavoda dobili su dokumet kojim mu se brani dolazak u Zavod. 'Samo sam tražio da mi uruče taj dokumet. Tako nisu postupili. Ja dokument nisam uspio dobiti. Onda sam ušao unutra, a policija je došla nakon pola sata na nalog Uprave', rekao je dr. Sladoljev.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zabranjen ulazak Promijenili bravu na uredu dr. Sladoljeva Slika nije dostupna Sumnjiva nabava neispitanog cjepiva Upozorio na stanje u Imunološkom zavodu i dobio - otkaz!

Ravnateljica je navodno htjela spriječiti Sladoljeva da u prostorijama Zavoda obavlja dužnost člana Nadzornog odbora iako s te dužnosti nije suspendiran. Dr. Sladljev je optužio Upravu da je sklopila štete ugovore u vrijednosti 330 milijuna kuna sa švicarskom tvrtkom Novartis, pristavši kupiti cjepiva protiv svinjske gripe koja nisu provjerena. Naime, Imunološki zavod kupuje 4,5 milijuna doza cjepiva protiv svinjske te se obvezuje na prihvaćanje rizika od nuspojava i nedjelotvornosti.

Dr. Sladoljev ispričao je kako mu je policija po dolasku objasnila kako moraju postupiti po nalogu koji je zapravo dokument o suspenziji. 'Valjda je Uprava u tom tenutku mislila da je policija najmjerodavnija da tako nešto obavi. Nisam se čuo s ravnateljicom, ona se izjasnila kroz postupak policije i zaštitara', rekao je dr. Sladoljev te dodao kako je zahtjevao da vidi ugovor s Novartisom, ali ga nikada nije vidio. 'Nije točno da sam odao poslovnu tajnu. Išao sam prema vlasniku da ne nastane još veća šteta', rekao je dr. Sladoljev.

'U poslijednje dvije godine na poslu sa sezonskom gripom, na kojem je Imunološki zavod trebao izvući dobit, mi smo izgubili oko 13 milijuna kuna. U svakom slučaju je pogreška Uprave', rekla je Lidija Jagarinec, iz Sindikata podružnice Imunološki zavod. 'Ako je istina jednako otkaz, a očito je, onda ona koja je željela zataškati istinu mora dobiti otkaz', rekla je Spomenka Avberšek iz Sindikata zdravstva i socijalne skrbi. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene