Objavljena je snimka obuke hrvatskih pilota na helikopterima Kiowa koja predstavlja presjek njihovog godinu dana dugog uvježbavanja. U dijelovima snimke vidi se i kako čahure lete po kabini, no u MORH-u i HRZ-u ne vide tu neki problem.

Galerija


MORH-u i Hrvatskom ratnom zrakoplovstvu nije sporna danas objavljena snimka obuke pilota na helikopterima Kiowa.

Vezani članci Francuski helikopter HGSS ima opasnu konkurenciju! Spasili skijaša s planine na nevjerojatan način, ovo je čista ludost Slika nije dostupna Ovako je izgledala jedna od najvećih vojnih vježbi na slunjskom poligonu

Snimka na kojoj se vidi gađanje i raketiranje ciljeva iz zraka danju, ali i noću - presjek je njihovog uvježbavanja u više od godinu dana. Iako na pojedinim dijelovima čahure koje ispaljuju lete po kabini i mogu oštetiti ne samo instrumente u kabini helikoptera, zapovjedniku ratnog zrakoplovstva ništa nije sporno.

Tvrdi da su svi uvjeti strogo kontrolirani, pa i oni sigurnosni, a ponašanje vojnih pilota ne smatra problematičnim.

"Radi se o vojnom helikopteru, vojnim pilotima koji imaju svu potrebnu zaštitnu opremu, a kamera koja je snimala te čahure je upravo namjerno stavljena u tu poziciju gdje se ne nalazi ništa od opreme, niti bilo koji dio tijela. Pilot je na desnom sjedištu, naravno da ima kacigu i spušteni vizir, opremu, rukavice i prsluk,  
snimljen je upravo da se pokaže kako to izgleda u kokpitu i to je rađeno s američkim instruktorima. Mislim da je motivirajuć upravo za mlađe naraštaje koji vole takve sadržaje", kaže brigadni general Michael Križanec, zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr