Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zapisničarka: Getoš Magdić ispitana bez sile i prijetnji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zapisničarka u osječkoj policiji Ankica Kovač posvjedočila je danas na suđenju za slučajeve "garaža" i "selotejp" da tijekom ispitivanja optužene Gordane Getoš Magdić policija nije primjenjivala silu i prijetnje.

Svjedokinja je kazala da je u sobi za ispitivanje, osim policijskih službenika i državnog odvjetnika, bio i tadašnji odvjetnik optužene Radoslav Arambašić.

Pročitajte i ovo Presuda Branimiru Glavašu - 2 Nepravomoćna presuda VIDEO Branimir Glavaš osuđen na sedam godina za ratni zločin, vulgarno se obrušio na suca: "Sramite se! Nabijem vas na ku*ac" Branimir Glavaš OPET NA SUDU Glavaš predao podnesak s kaznenom prijavom protiv bivših i sadašnjih državnih odvjetnika te tužitelja u postupcima "Selotejp" i "Garaža"

"Iskaz nije tekao glatko i trebalo je vremena da se nečega prisjeti i uobliči rečenicu", kazala je Ankica Kovač, ističući da tijekom saslušanja nije uočila nikakvu silu ili prijetnju. No, napomenula je da ne zna što se događalo nakon što je zapisnik sačinjen jer je otišla kada su ga svi potpisali.

Dodala je da je Gordana Getoš Magdić u policiji izgledala uredno, a kosa joj je bila počešljana. Kazala je i da ne zna ništa o tvrdnjama optužene da je tijekom ispitivanja, kako bi ju se prisililo na priznanje, u policijsku postaju dovedena njena maloljetna kćer.

Trećeoptužena u slučaju "selotejp" te njen otac, brat i suprug na sudu su ranije ustvrdili da je policija iznudila njen iskaz u kojemu je za ratne zločine optužila Branimira Glavaša i druge pripadnike Samostalne uskočke satnije. Andrija Getoš je ustvrdio i da je njegova kćer nakon ispitivanja bila vidno preplašena, mokra, iscrpljena i neispavana.

Kao odgovorne za njeno "lažno" priznanje prozvali su bivšeg osječkog policijskog načelnika Vladimira Fabera i njenog prvog odvjetnika Arambašića. On je, pak, izjavio da je njegova branjenica iskaz dala svojevoljno.

Suđenje je nastavljeno čitanjem iskaza svjedoka koji su ranije tijekom postupka ispitani vanraspravno.

Saslušanje novih svjedoka najavljeno je za sutra.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene