Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatsko društvo skladatelja ZAMP upozorilo je da su njihove internetske stranice, kao i stranice Instituta hrvatske glazbe i predsjednika Republike Ive Josipovića, ponovo danas bile bezrazložnom metom napada skupine Anonymus te da će unatoč tim napadima 'koji za cilj imaju gušenje njihova glasa i prava na glas, neumorno nastaviti sa svojom borbom za prava autora, a posebno za njihova prava na internetu'.


HDS ZAMP ističe kako se protive kršenju tuđih prava i ukidanju privatnosti, a posebno se protive ukidanju slobode govora i izražavanja. Stoga se i bore za prava autora. 'Iako je internetsko tržište danas uređeno na isključivu štetu autora, glazbenika, glazbene ali i drugih kreativnih industrija, hvala onima koji i danas na internetu prepoznaju da je autorsko djelo nečije vlasništvo i koji autorsko pravo poštuju', navodi se u priopćenju.

HDS ZAMP napominje i da u postojećem prijedlogu ACTA sporazuma ne vidi ništa suprotno već postojećoj legislativi u Hrvatskoj (ili EU) te ne vide niti jednu odredbu koja bi narušavala slobodu govora ili izražavanja.

'Želimo jasno i nedvojbeno svima poručiti da se protivimo ukidanju građanskih sloboda i da je naš stav: apsolutno smo za slobodu mišljenja, izražavanja i privatnosti, ali uvijek i za poštivanje prava intelektualnog vlasništva', ističe HDS ZAMP pozivajući sve koje ta tema zanima da se svojim stavovima i argumentima uključe u najavljenu javnu raspravu.

Također, pozivaju i Anonymuse da se bore za slobodu i prava svakog građanina te dozvole i drugima i različitima da slobodno iskažu svoje mišljenje i da se bore za svoja prava. (Hina)

Vezani članci Prosvjedi u Čileu (Foto: AFP) - 1 Više od milijun ljudi prosvjedovalo na ulicama: "Čile se danas promijenio, ovo je povijesni dan" Nasilje u Hong Kongu (Foto: AFP) Novi val nasilja u Hong Kongu: Prosvjednici bacaju molotovljeve koktele, policija uzvraća suzavcima i vodenim topovima