Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Žalba zbog pregida istrage protiv Glavaša

Zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo žalilo se na odluku o privremenom prekidu istrage protiv Branimira Glavaša u tzv. slučaju garaža, odnosno mučenjima i ubojstvima osječkih civila srpske nacionalnosti 1991., doznaje se danas u Državnom odvjetništvu RH

"Žalba na odluku istražnog suca zagrebačkog Županijskog suda Zdenka Posavca podnesena je jučer potkraj radnog vremena", potvrdila je Hini glasnogovornica DORH-a Martina Mihordin.

Pročitajte i ovo Potraga za tijelom djevojčice Danke - 1 začarani krug Novi zaplet u slučaju Danke Ilić: "MUP umjesto da otkrije i progoni počinitelje kaznenih djela, sudjeluje najvjerojatnije u zlostavljanju i mučenju" Potraga za Dankom još traje Puno pitanja "Djetetu prilikom udarca krene krv, a mi nemamo DNK": Stručnjaci o slučaju ubijene Danke

Tužiteljstvo smatra da nije bilo osnova za prekid istrage i neodređivanje pritvora.

Tu je odluku sudac Posavec donio u utorak na temelju mišljenja liječničkog konzilija da je Glavaš psihički i fizički nesposoban za sudjelovanje u kaznenom postupku.

O žalbi tužiteljstva odlučit će Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu koje je sredinom prosinca prošle godine ukinulo prvo Posavčevu odluku o prekidu istrage protiv Glavaša i predmet mu vratilo na ponovno odlučivanje.

Zbog Glavaševa lošeg zdravstvenog stanja uzrokovanog dugotrajnim štrajkom glađu protiv njega je prekinuta osječka istraga o ubojstvima civila,uglavnom Srba na obali Drave 1991., odnosno u tzv. slučaju selotejp.

Ta je odluka Županijskog suda u Osijeku od jučer postala pravomoćna.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene