Ministar obrane Ante Kotromanović u četvrtak je izrazio zahvalnost svim sudionicima i organizatorima svečanog mimohoda.


Ministar obrane Ante Kotromanović u četvrtak je izrazio zahvalnost svim sudionicima i organizatorima svečanog mimohoda održanog u Zagrebu u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 20. obljetnice Vojno redarstvene operacije "Oluja", ustvrdivši kako su oni svojim sudjelovanjem doprinijeli da taj događaj bude upisan u hrvatsku povijest.

Vezani članci Slika nije dostupna Thompson predvodio kolonu bajkera u Kninu Slika nije dostupna Gotovina u Kninu: Ponosan sam i sretan

"Ministarstvo obrane Republike Hrvatske zahvaljuje svim sudionicima mimohoda na uloženom trudu, profesionalnosti i velikom entuzijazmu u pripremama i provedbi svečanog mimohoda", ističe u priopćenju ministar Kotromanović.

Ministar smatra kako se mimohodom priređenom u relativno kratkom vremenu uspjelo pokazati građanima Republike Hrvatske i svijetu, "da smo jedinstveni i odlučni, spremni na odricanja i ulaganje velikih napora kada su u pitanju nacionalni interesi, iskazivanje poštovanja prema hrvatskim povijesnim tekovinama, uspjesima u Domovinskom ratu i ljubavi prema Domovini".

ZBOG NJE SMO PUSTILI SUZU 'Ne želim karijeru, pjevanje mi je samo hobi'

Posebnu zahvalnost ministar obrane iskazao je hrvatskim braniteljima i invalidima Domovinskog rata koji su sudjelovali u mimohodu, redateljici kulturno umjetničkog programa kao i svim umjetnicima izvođačima, te civilnim strukturama koje su, "rame uz rame s pripadnicima Oružanih snaga Republike Hrvatske, sudjelovale u napornim pripremama i samom mimohodu".

"Veličanstvena slika ujedinjene i ponosne Hrvatske koja je 4. kolovoza obišla svijet; slika je jedinstva, uvježbanosti, spremnosti ali i odlučnosti hrvatskih građana i institucija hrvatske države. Svi vi učinili ste nas ponosnima, pokazali ste da smo najbolji i na tome vam zahvaljujemo. Nesebična potpora grada Zagreba, Ministarstva unutarnjih poslova, Državne uprave za zaštitu i spašavanje, vatrogasaca, Hrvatske gorske službe spašavanja, povijesnih hrvatskih postrojbi i građana koji su svojom prisutnošću uveličali mimohod, učinili su taj događaj danom koji će biti upisan u hrvatsku povijest i danom koji je još jednom potvrdio zajedništvo i odlučnost kao garanciju sigurne budućnosti Republike Hrvatske", piše u priopćenju ministar obrane.

DEMONSTRACIJA SILE HRVATSKE VOJSKE Generali poručili: 'Yes, we can!'

Zahvalu je ministar uputio i svim medijima koji su svojim "profesionalnim izvještavanjem omogućili da se slika svečanog mimohoda prenese diljem Hrvatske, ali i širom svijeta".

Ministar Kotromanović svoju zahvalu svim sudionicima mimohoda zaključio riječima "Do novog mimohoda.... Domovini vjerni!"

U svečanom mimohodu kojim je Hrvatska obilježila 20. obljetnicu oslobodilačke akcije Oluje i Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja u utorak su u koloni dužoj od četiri kilometra koračali aktivni vojnici, ratni veterani, dragovoljci, vozile suvremene Patrije, moćne pedeset tonske haubice, tenkovi M-84 i druga motorozirano-menhanizirana oklopna vozila.

Gotovo tri tisuće sudionika i 300 vozila prolazili su sat i pol zagrebačkom Vukovarskom ulicom, od Avenije Marina Držića do Savske ceste. Savršeno uvježbani, motivirani, poticani pljeskom mnoštva građana sjajno su odradili zadani im posao. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju