Hrvatska danas ne bi slavila da nije bilo hrvatskih vojnika, pa i 7. gardijske koja je prva ušla u Knin, a potom je ušla i 4. gardijska brigada. Mnogi su ratnici danas pohodili kraljevski grad i sjećali se vremena prije 20 godina.


Smije se i plače od veselja čitava Hrvatska. Danas ponovno u Kninu, 20 godina kasnije, na istoj tvrđavi bio je i umirovljeni general Ante Gotovina.

Vezani članci Slika nije dostupna ZBOG NJE SMO PUSTILI SUZU 'Ne želim karijeru, pjevanje mi je samo hobi' Slika nije dostupna 'Danas se sjećamo onih koji su slomili kičmu velikosrpskoj politici Slobodana Miloševića'

'Sretan, ponosan, pogotovo jučer. Jučer su naše Oružane snage u Zagrebu i u Hrvatskoj obilježile dan Domovinske zahvalnosti, Dan pobjede i Dan branitelja, dostojanstveno i veličanstveno. To nastavljamo danas u Kninu', rekao je Gotovina.

'Danas se sjećamo onih koji su slomili kičmu velikosrpskoj politici Slobodana Miloševića'

Neki se s radošću prisjećaju svojeg ulaska u Knin, te 1995. koja je značila kraj rata. 'Kad smo krenuli u 5:30, kad smo dobili da tenkovi krenu naprijed, išli smo unutra kao na svatove, išli smo i spustili se kao u Pariz lijepo', rekao je Danijel Režan Roko iz Bibinja.

Oni koji su se među prvima popeli na kninsku tvrđavu, i danas su bili u Kninu. 'Ujutro u 9:30 sati, pokojni general Korade, zapovjednik 7.gardijske, njegovih 5 pripadnika, general Ademi i ja, popeli smo se prvi na ovu Kninsku tvrđavu', ispričao je Ljubo Ćesić Rojs.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook