Iako HGSS jako često spašava ljude u različitim nesrećama, iznimno rijetko dobiju pohvalu i zahvalu onih koje su spasili. Jedan od izuzetaka je planinar kojem su HGSS-ovci spasili život.

Galerija Akcija spašavanja planinara Akcija spašavanja planinara - 3 Akcija spašavanja planinara - 4 +1 Akcija spašavanja planinara - 2

U nedjelju je HGSS Gospić imao akciju spašavanja planinara koji je pao u provaliju. Jedan je od rijetkih koji im je nakon toga - zahvalio. ''Sve pohvale curama i dečkima. Mogu samo reći da su mi spasili život. Us*ao sam im nedjelju koju su mogli provesti s obiteljima i prijateljima, a oni su nesebično došli da me izvuku iz provalije'', napisao je Krume Ivanovski na Facebooku, čiju je objavu podijelio na svojoj stranici HGSS Gospić.

Naime, Ivanovskog je povukao njegov pas i tada se dogodila nesreća. Na kraju ga je taj pas možda i spasio do dolaska 13 HGSS-ovaca jer je bio na njemu i grijao ga.

''Bio je vezan za pojas. Skliznuli smo i pali u provaliju'', prisjeća se Ivanovski. Zahvalan je svojem prijatelju Ivanu Raki, koji je nazvao HGSS čim je uspio uloviti signal na mobitelu.

Akcija spašavanja planinara Akcija spašavanja planinara - 4 (Foto: Krume Ivanovski)

''Pao sam u nesvijest, pola toga se ne sjećam... Rako se uplašio jesam li mrtav. Sjećam se samo da me dozivao'', rekao je Ivanovski za DNEVNIK.hr.

 

Po Ivanovskog je došao helikopter, ali zbog nepristupačnog terena prvo su s užadi morali napraviti pravac za spašavanje. Ističe da su došli brzo, puni suosjećanja i razumijevanja. ''Hvala im od srca, dužan sam im život'', kazao je zahvalan Ivanovski. 

Potražni pas Bepo HGSS se emotivnom objavom oprostio od člana tima: ''Pas s prednjeg sica, naše veliko srce i još veća maza...''

HGSS HGSS u akciji: U nedjelju spasili ozlijeđenu planinarku, u ponedjeljak pronašli nestalu osobu

Trenutno je u splitskom KBC-u. Ima osam polomljenih kralježaka i šavove na glavi. Ističe da mu nije jasno kako ljudi ne zahvale HGSS-ovcima koji im spase život.

''Dok ti se ne dogodi ovako nešto, nisi ni svjestan koliki su blagoslov'', zaključio je planinar.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju