Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zdenka Buljan odgovara na medijske napise

'Zahtjev za dodjelu stana podnesen kada nisam bila gradonačelnica'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vukovarska gradonačelnica Zdenka Buljan opovrgnula je na današnjoj konferenciji za novinare napise koji su se nedavno pojavili u nekim hrvatskim medijima u vezi s vlastitim stambenim zbrinjavanjem i stambenim zbrinjavanjem svoje kćeri Ane Lovrenščak.

Gradonačelnica Zdenka Buljan medijima najviše zamjera što su, kako je rekla, izmišljenu senzaciju objavili dok je bila u posjetu drugoj kćeri u Sjedinjenim Američkim Državama.

Pročitajte i ovo Predsjednik Milanović na obilježavanju Dana hrvatskih branitelja Vukovara - 2 Predsjednik odao počast Obilježen Dan hrvatskih branitelja u Vukovaru: "To je primjer žrtve i patnje, ali i njihovog herojstva i zajedništva" Nepoznata žena prevarila 75-godišnjakinju i iz torbice joj ukrala nekoliko tisuća eura Opreza nikad dosta Došla 75-godišnjakinji na vrata i rekla da ima poklon: Ubrzo je iz torbice nestalo nekoliko tisuća eura

'Moja kći je pri predaji zahtjeva za dodjelu stana u Vukovaru navela kako je suvlasnica dijela naše obiteljske kuće. Istina je da trenutačno radi u Vinkovcima, i to kao zaposlenica Županije, i sigurno je da će je, kada se steknu uvjeti, Županija prebaciti u Vukovar', kazala je Buljan.

>> Kći vukovarske gradonačelnice od države dobila stan

'Zamjeram i brojne neistine koje su se pojavile u pojedinim medijima, poput onih da živim u obiteljskoj kući od nekoliko stotina kvadrata, te da sam kuću obnovila državnim novcem', rekla je Buljan, dodajući kako je obiteljsku kuću obnovila vlastitim novcem bez pomoći države.

'Zamjerili su mi i vlasništvo nad stanom u Vinkovcima, koji sam otkupila u skladu sa Zakonom o pravima hrvatskih branitelja, a nisu se sjetili spomenuti kako je moj pokojni suprug proveo četiri i pol mjeseca u srpskim zarobljeničkim logorima te da je bio dva puta ranjen u obrani Vukovara', rekla je.

Također je kazala kako je njezin zet diplomirani inženjer stojarstva, a to je zanimanje, kako je objasnila, 'deficitarno u Vukovaru i već ga je mogla zaposliti da je htjela, ali to nije željela kako joj se ne bi spočitavao nepotizam'.

'Vaše je pravo kao novinara da birate teme i sugovornike, ali ne da pišete stvari koje ne odgovaraju istini', poručila je vukovarska gradonačelnica, dodajući kako će zbog objeda tužiti 'Jutarnji list' i predsjednika vukovarskoga HSS-a Ivicu Žulja, koji je u medijima ustvrdio kako je obiteljsku kuću obnovila državnim novcem.


Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene