Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Skandal u Vukovaru

Kći vukovarske gradonačelnice od države dobila stan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novi skandal u Vukovaru. Kći vukovarske gradonačelnice Zdenke Buljan od države je dobila stan, iako je suvlasnica obiteljske kuće. Dok mnogi Vukovarci, među njima i brojni hrvatski branitelji, još čekaju da im se riješi stambeno pitanje, kći gradonačelnice to je pravo ostvarila 'jer je mladi i deficitarni kadar' za potrebe grada Vukovara. Zanimljivo, s obzirom na to da uopće ne radi u Vukovaru.

Kćerka vukovarske gradonačelnice od države je dobila stan iako je suvlasnica obiteljske kuće. 'Ona to nije krila. Stekla je to pravo jer je mladi i deficitarni kadar', kaže Ante Drmić iz Uprave područja od posebne državne skrbi.

Pročitajte i ovo USB-stick i CD Pokušaj zataškavanja? Skandal na fakultetu zbog jednog USB-a: "Očito teško podnose odluku Povjerenstva" Predsjednik Milanović na obilježavanju Dana hrvatskih branitelja Vukovara - 2 Predsjednik odao počast Obilježen Dan hrvatskih branitelja u Vukovaru: "To je primjer žrtve i patnje, ali i njihovog herojstva i zajedništva"

Kćer Zdenke Buljan radi u Vinkovcima. Dobila je stan u Vukovaru od 57 kvadrata. 'U tom naštimavanju su dvije nezakonite stvari. Prva, dobila je više kvadrata od dopuštenog i druga, ta osoba uopće ne radi u Vukovaru', objašnjava Domagoj Marenić iz Udruge stanara Vukovara.

Mnogi Vukovarci su odbijeni jer na svom imenu posjeduju nekoliko kvadrata 'šupe'. No, zakon dopušta dodjelu stana, radi li se o deficitarnom mladom kadru. U mjerodavnom ministarstvu Petra Čobankovića kažu da bi veća 'bruka' ispala da se kćer prve osobe grada odselila iz Vukovara.

Zdenka Buljan u imovinskoj je kartici navela da posjeduje stan u Vinkovcima, kuću u Vukovaru i vikendicu na moru. Gradski političari smatraju da je gospođi Buljan netko dobro 'smjestio'. 'Vukovarcima je poznatno tko ima afinitet biti gradonačelnik, i sada sebi raščišćava konkurenciju. To je unutarstranačka borba', tvrdi gradski vijećnik Nikola Tot.

Gradonačelnica Buljan na putu je u Sjedinjenim Državama pa nije komentirala cijeli slučaj. Po povratku na radno mjesto, zasigurno će imati što objasniti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene