Sjednica Gradske skupštine (Foto: Igor Kralj/PIXSELL)
Sjednica Gradske skupštine (Foto: Igor Kralj/PIXSELL) Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Zastupnici zagrebačke Gradske skupštine u četvrtak na sjednici nisu prihvatili izmjene Odluke o komunalnom redu koje su predviđale da se o trošku Grada ograde spremnici za prikupljanje miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada kako bi se spriječilo njihovo neovlašteno korištenje.


Prvotni je prijedlog odluke predviđao da trošak postavljanja takozvanih kaveza bude na teret građana, što je izazvalo negodovanje i koalicijskih partnera HDZ-a i Neovisnih za Hrvatsku te oporbenih zastupnika, pa je zagrebački gradonačelnik na konferenciji za novinare uoči sjednice najavio da će ograđivanja spremnika za komunalni otpad biti o trošku Grada Zagreba, a ne Zagrepčana.

Vezani članci Poplava u Zagrebu u srpnju 2020. godine Grad Zagreb dijelit će novčanu pomoć za štetu od poplava u srpnju prošle godine. Ovo su uvjeti Bandić pročelnicu Matijević nagradio s 3 plaće - 1 Državna revizija utvrdi nepravilnosti, a Bandić daje - nagradu: Pročelnica gradskog ureda nagrađena s čak tri plaće

Unatoč toj promjeni, zastupnici nisu prihvatili tu odluku.

Gradski zastupnik Tomislav Tomašević (Zagreb je naš) upozorio je da i dalje ostaje problem 10.000 kanti ispred većine ulaza višestambenih zgrada koje se, za razliku od kontejnera ne mogu zaključati.

"Ako se ne zaključaju, kako možete kazniti građane kada bace opasni otpad u komunalni otpad? Za to još nemamo rješenja i dalje se vidi da Gradska uprava tapka u mraku", ustvrdio je.

U ime Kluba gradskih zastupnika Glas-a i HSU-a Anka Mrak Taritaš i Zvane Brumnić u ime Kluba gradskih zastupnika SDP-a, HSS-a i Naprijed Hrvatska! - Progresivni savez, ukazali su na nužnost čipiranih kanti.

"Tko želi grad kaveza?", upitala je Mrak Taritaš.

S njom se složio i HNS-ov zastupnik Tomislav Stojak koji je apelirao da se povuče odluka jer je, kako je ocijenio sramotna jer gradu ne trebaju kavezi. (Hina)