Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Zekanje u ZOO vrtu"

Zagrebački ZOO darivao životinje pisanicama: "Brk su omastili medvjedi, giboni, merkati i kapucini"

Aktualno Galerija Zekanje u ZOO vrtu Zekanje u ZOO vrtu Foto: Vanesa Pandzic / CROPIX Pisanice u zoološkom vrtu - 1 Pisanice u zoološkom vrtu - 1 Foto: DNEVNIK.hr Pisanice u zoološkom vrtu - 2 Pisanice u zoološkom vrtu - 2 Foto: DNEVNIK.hr Pisanice u zoološkom vrtu - 3 Pisanice u zoološkom vrtu - 3 Foto: DNEVNIK.hr +1 Pisanice u zoološkom vrtu - 4 Galerija 1/6 >>
Zagrebački Zoološki vrti na Uskrsni ponedjeljak tradicionalno održava program "Zekanje u ZOO vrtu", u sklopu kojega su životinje darivali pisanicama, pa su neke dobile kuhana, a neke kaširana jaja punjena poslasticama.

U ZOO-u kažu kako je to jedan od načina na koji životinjama obogaćuju životni prostor.

"Brk su omastili medvjedi, giboni, merkati i kapucini. Posebno je uzbudljivo bilo kraj Lavlje stijene Kidepo gdje je u darivanju pisanica našim afričkim lavovima pomogao Plavko, maskota GNK Dinamo Zagreb", kažu u ZOO-u.

Dodaju kako je taj nogometni klub iz susjedstva, njihove posjetitelje dodatno obradovao sitnim darovima, a oni su svim članovima Dinama koji danas na blagajni ZOO-a predoče godišnju ulaznicu za utakmice svojeg kluba, omogućili kupnju ulaznice za ZOO po sniženoj cijeni.

Pročitajte i ovo Uskrsni vikend u Poreču pun gostiju i događanja Pohrlili turisti Uskrsni vikend u Poreču pun gostiju i događanja: "Prošle godine smo se bojali hoće li uopće biti sezone"

Udruga Zecovi predstavlja zečeve i kuniće, a u ZekoEko programu u organizaciji portala Wish i Wish mama, danas i sutra održat će se niz edukativnih, kreativnih i zabavnih aktivnosti.

Djeca će moći doznati kako uzgojiti biljku, naučiti nove načine ukrašavanja pisanica te svladati osnovne kulinarske vještine, a sutra ih u 13:30 sati očekuju i predstave dječjeg kazališta Šareni svijet.

Pročitajte i ovo Uskrsno slavlje - 5 Urbi et orbi Papa Franjo nakon bolesti vodio Uskršnju misu: "Pomozi voljenom ukrajinskom narodu i prosvijetli narod Rusije"

Hrvatski fotograf Damir Hoyka danas je u ZOO-u predstavio treći roman o djevojčici Tizi Enili.

Roman "Pustolovine Tizi Enili 3: Uspon života" čitatelje odvodi u daleku prošlost Zemlje i upoznaje ih sa životinjama iz razdoblja kambrija.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene