Ponuda je zabavna i ukusna prije svega i nikad bogatija. Cijeli se vikend kuhalo na glavnom gradskom trgu. Bilo je tu jaja, šparoga, ali i slatkoga u obliku fritula, pince, povetica, a bilo je i igre za najmlađe.
Grad se probudio, otvorile su slastičarnice, restorani, suvenirnice, a krenuli su i izletnički brodovi. Iako su se brodari bojali da bi moglo biti prohladno obzirom da je Uskrs pao dosta rano, oni su poprilično zadovoljni ovim vikendom, gostima i vremenom.
Pročitajte i ovo
Poruka s oltara
Blagdan optimizma: ''Uskrsnuće se događa kad je ljubav jača od mržnje, a oprost od osvete''
"Počelo je polako, za nas je u pomorstvu Uskrs znak kada počinje sezona, nije to ništa veliko, skromno, danas nismo vozili jer je blagdan pa smo se pridružili proslavi Uskrsa. Ovaj tjedan počinjemo s nekim vožnjama, lokalne panorame i slično", rekao je Boris Jugovac, vlasnik izletničkog broda.
No, prošle godine u to doba situacija nije bila ista kao danas, donosi Lina Dollar, reporterka Dnevnika Nove TV.
"Lani smo čekali da počne turistička sezona, jer nakon COVID-a smo se svi bojali hoće li uopće biti sezone. Mogu reći da je bila sezona, bili smo zadovoljni bez obzira na strah koji smo imali, nije bilo nešto fantastično, ali smo počeli raditi", dodao je Jugovac.
Pročitajte i ovo
sezona prije sezone
Počinju gužve: Stonska obilaznica još se čeka, iz Hrvatskih cesta otkrivaju kad bi sve moglo biti spremno
Zbog ovogodišnjeg ranijeg Uskrsa slijedi pauza do Praznika rada jer struktura gosti koji dolaze nisu gosti koji ostaju tjedan dana ili duže, objašnjava Jugovac.
Ne samo u Poreču, već i u cijeloj Istri, i sutra se nastavlja u istom tonu, puno programa i događanja. Uz to i prognoza kaže da će biti pravo proljetno vrijeme.
Cijeli razgovor pogledajte u videu.
Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.
Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.