Obavijesti Pretražite Navigacija
Gradski zastupnik priznao pogrešku

Zagrebački Holding objasnio snimku odvoza otpada o kojoj je pričao cijeli grad

1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Foto: Facebook screenshot Foto: Facebook screenshot Foto: Facebook screenshot Foto: Facebook screenshot +0 Screenshot: Dnevnik.hr Galerija
Iz Zagrebačkog Holdinga poručuju kako će razmotriti pravne mogućnosti vezano za objavljivanje snimke odvoza otpada na Facebooku.

Zagrebački Holding očitovao se o snimci koju je na Facebooku objavio zastupnik Renato Petek iz stranke Naprijed Hrvatska, a koji tvrdi da se na njoj vidi kako djelatnici Čistoće smeće iz različitih spremnika ubacuju u isti kamion.

Pročitajte i ovo Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević na sjednici zagrebačke Gradske skupštine PREGOVORI U TIJEKU Postoji volja, ali ima li novca? Tomašević tvrdi da se zahtjevi radnika Čistoće ne ignoriraju Smeće - 5 OTPAD U ZAGREBU Mjesec dana od uvođenja novog sustava za otpad, ali problemi ne prestaju: "Na kanti od biootpada sve točkasto... Bijelo od crva"

"Nije točno da Čistoća različite vrste otpada odvozi u istom kamionu. Ovdje se radi o dvije identične vrste otpada i nije došlo ni do kakve pogreške. Pražnjene su plastika i metal i nije došlo do miješanja otpada. Žao mi je što što nismo kompletnu situcaiju objasnili jučer. Odgovorni za ovo će snositi posljedice, poboljšat ćemo komunikaciju s medijima", kazala je Senka Knežević, službenica za informiranje Zagrebačkog Holdinga.

Foto: Facebook screenshot Screenshot: Dnevnik.hr

Knežević ističe kako se otpad koji građani razdvajaju ne odvozi u istim kamionima istovremeno.

"Čistoća ima plan odvoženja otpada i sukladno tome postupa", kazala je Knežević i podsjetila kako je širenje lažnih vijesti i uznemirujućih glasina kazneno djelo.

"ZG Holding će razmotriti sve pravne elemente ovog događaja i poduzeti sve pravne radnje koje nam stoje na raspolaganju", kazala je Knežević.

Uoči konferencije sve optužbe demantirao je i gradonačelnik Milan Bandić. Više pročitajte ovdje.

Podsjetimo, snimku je na svom Facebook profilu objavio zastupnik Renato Petek iz stranke Naprijed Hrvatska

"Evo kako funkcionira sustav odvojenog prikupljanja sortiranog otpada iz podzemnih spremnika u Zagrebu. Brižni građani razdvajaju otpad, odlažu u postavljene spremnike, a oni sve odvoze kao da je to smeće, iz žute ili plave kante, u istom kamionu. A možda ga voze i na isto mjesto, smetlište Jakuševec? Lokacija: Kranjčevićeva ulica", napisao je Renato Petek na svom profilu.

Nakon objašnjenja Holdinga, Petek je priznao pogrešku kazavši kako se iz kuta iz kojeg je snimljen video, ne vide oznake koje su nad zemljom.

"Mene zanima gdje se odvozi plastika koja je sortirana. Želim znati koje su tvrtke koje imaju ugovor za zbrinjavanje. Postavljao sam dosad brojna pitanja, no nisam dobio odgovor.  Ako me Holding tuži, možda ćemo barem doći do nekih odgovora", kazao je Petek u razgovoru za DNEVNIK.hr

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene