Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pojačani nadzor u prometu

Zagrebačka policija tijekom noći utvrdila 123 prometna prekršaja, jedan vozač imao 3,11 promila

Ilustracija
Ilustracija Foto: PU zagrebačka
Zagrebačka policija provela je akciju pojačanog nadzora u prometu. Utvrdila je više od 120 prometnih prekršaja.

Na području Grada Zagreba u noći sa 14. na 15. listopada, provedena je akcija pojačanog nadzora u prometu i to na prometnicama na kojima je uočeno kako vozači motocikala, načinom vožnje i kršenjem prometnih i drugih propisa remete javni red i mir.

Pročitajte i ovo Milorad Dodik ročište u Sarajevu Cirkus optuženika Dodika na sudu: "Ne mogu ustati, bole me leđa. Ne razumijem optužnicu. Zašto nema zastave RS-a?"

Policijski službenici zaprimili su ukupno 18 dojava o kršenju prometnih propisa kao što su buka rada motora, proklizavanje kotača i slično.

Tijekom provođenja akcije, policijski službenici su uočili motocikliste u kršenju prometnih propisa. Na području grada Zagreba je uspješno i na siguran način zaustavljeno 14 vozača motocikala, a ukupnim aktivnostima je utvrđeno je 27 prekršaja - osam vozača je sankcionirano zbog vožnje bez istaknute registarske pločice, 5 vozača zbog tehničke neispravnosti i tzv. slalom vožnju.

Jedan od vozača motocikla je vozio na stražnjem kotaču, kategorijom vozila koja nije upisana u vozačku dozvolu i pritom bio pod utjecajem alkohola od 0,98 g/kg.

Pročitajte i ovo Ilustracija Otprije poznat policiji Muškarac u bolnici silovao 93-godišnjakinju i 95-godišnjakinju: Jedna isti dan preminula od infarkta

Utvrđena 123 prometna prekršaja 

Pojačanim postupanjem policijskih službenika u nadzoru prometa, odnosno kontrole vozila i vozača na području Grada Zagreba utvrđena su ukupno 123 prometna prekršaja.

- 23 prekršaja zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola (pet vozača je uhićeno i zadržano zbog provođenja žurnog prekršajnog postupka),
- 8 prekršaja nepropisne brzine,
- 17 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa,
- 9 prekršaja nepropisne uporabe mobitela,
- 66 ostalih prekršaja (neistaknute registarske pločice, slalom vožnja, tehnička neispravnost, vožnja na stražnjem kotaču)

Najveća zabilježena koncentracija alkohola u organizmu iznosi 3,11 g/kg kod 38-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim automobilom na području Vrbovca. Nešto manje, 2,42 g/kg alkohola u organizmu imao je 22-godišnjak koji je upravljao vozilom u Zagrebu u Turopoljskoj ulici. Vozilom na Ljubljanskoj aveniji je upravljao i 26-godišnjak pod utjecajem od 2,06 g/kg alkohola organizmu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene