Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ilegalno ušli u Hrvatsku

Taksist posumnjao da vozi nezakonite migrante pa ih odvezao u policiju

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Vozač taksija je u policiju dovezao četvero stranih državljana za koje je posumnjao da su ilegalno ušli u Republiku Hrvatsku.

U subotu, 14. listopada u prijepodnevnim satima, vozač taksija je prije dolaska u policiju, na području grada Slavonskog Broda primio u vozilo četiri osobe koje su tražile uslugu prijevoza.

Dolaskom u postaju, policijski službenici su odmah preuzeli strance te započeli kriminalističko istraživanje. Prilikom postupanja, strani državljani su policijskim službenicima predočili Rješenja o povratku – na kojima je pisalo da su izdana od PU brodsko-posavske, a za koje je utvrđeno da su krivotvorena.

Pročitajte i ovo Milorad Dodik ročište u Sarajevu Cirkus optuženika Dodika na sudu: "Ne mogu ustati, bole me leđa. Ne razumijem optužnicu. Zašto nema zastave RS-a?"

Nadalje, kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku preko rijeke Save iz Bosne i Hercegovine.
Također je utvrđeno da je jedan od stranih državljana počinitelj kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazumu, jer je iz koristoljublja, za unaprijed dogovoren novčani iznos pokušao prokrijumčariti navedene osobe do Savezne Republike Njemačke.

Pročitajte i ovo Ilustracija najnovije informacije Raste broj zaraženih i preminulih od koronavirusa

Policijski službenici protiv svih četvero stranih državljana podnose kaznenu prijavu i za kazneno djelo Krivotvorenje isprava.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene