Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sumnje predsjednika Mesića

Zagorec ima 8 milijuna eura na tajnom računu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Mesić sumnja kako je vlasnik švicarskog tajnog računa, na kojem je oko osam milijuna eura, Vladimir Zagorec. Nadležne institucije šute i ne žele ništa otkriti, jer bi time, kažu, ugrozile istragu.

O tajnom računu u Švicarskoj za NovuTV predsjednik Mesić pričao je još ljetos. Slučaj se još uvijek nije riješio pa ga je predsjednik ponovno aktualizirao, no u međuvremenu se otkrilo, kako je na računu osam milijuna eura, navodno ukradenih pri kupnji oružja tijekom devedesetih. Iako nikada nije izrijekom rekao čiji je račun, neslužbeno doznajemo, predsjednik sumnja kako je riječ o novcu Vladimira Zagorca.

Pročitajte i ovo Sudar dva vojna malezijska helikoptera tragedija u Maleziji VIDEO Objavljena snimka strašne nesreće: Dva vojna helikoptera sudarila se tijekom vježbe, poginulo 10 ljudi Ilustracija "Zdravstveni centar" Popila je piće u wellness-centru i umrla, sumnja se što je bilo u njemu

>> Vrhovni sud potvrdio sedam godina Zagorcu

Cijelu priču, međutim, komplicira činjenica da je švicarska Vlada jedna od rijetkih u Europi, tvrdi Damir Novotny, koja ne dopušta otkrivanje bankarske tajne. 'Da bi se mogli dobiti podaci o protoku novca o tim novčanim tokovima preko računa švicarskih banaka, mora se dobiti izvršni sudski nalog i mora se imati jak dokaz da se radi o novcu koji dolazi iz sumnjivog porijekla koje nije identificirano, odnosno dolazi iz sumnjivih ekonomskih aktivnosti', kaže Novotny, bivši član savjeta HNB-a.

U kojoj je fazi istraga, državno odvjetništvo, kao i u većini slučajeva, ne želi otkriti, kako ne bi, kažu, ugrozili slučaj. Švicarski račun tek je jedan od osamdesetak spornih koji su otkriveni nakon gotovo osam godina istrage, a sumnja se kako se na njima nalazi oko pola milijarde dolara.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene