Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Novi pravilnik

Za prepisivanje pod testom ukor ili izbacivanje iz škole?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novi Pravilnik o ocjenjivanju predvidio je sankcije za prepisivanje na testovima i za brbljanje i ometanje nastave.

Ministarstvo obrazovanja novim će Pravilnikom koji uskoro stupa na snagu uvesti u školske klupe stroga pravila, piše Jutarnji list. 'Za vrijeme usmene i pisane provjere učenik je dužan pridržavati se pravila koja se odnose na korištenje nedopuštenih pomagala, prepisivanje, razgovaranje i ometanje, predavanje rada drugog učenika ili zamjenu identiteta. Za kršenje tih pravila može se izreći pedagoška i druge mjere predviđene Statutom škole', piše u pravilniku.

Pročitajte i ovo Provjereno - osuđeni pedofil na slobodi - 5 čak se bio i zaposlio Umjesto iza rešetaka, osuđeni pedofil živio slobodno i opet ponovio kazneno djelo - Provjereno donosi priču o višestruko osuđenom silovatelju maloljetnika Capak najavio novi test za rano otkrivanje raka debelog crijeva Cilj je povećati odaziv Capak najavio novi test za rano otkrivanje raka debelog crijeva: "Ovaj pregled spašava život"

>> Za 560 tisuća učenika u ponedjeljak počinje škola

Ravnatelji škola ostali su zatečeni novim pravilima, kažu kako takvih mjera dosad nije bilo u školskom Statutu te sumnjaju u njihovu usklađenost sa zakonom. Ravnatelj jedne zagrebačke gimnazije za Jutarnji list je rekao kako mu se osobno takva pravila čine prestrašna i sumnja da bi moglo doći do zloporaba. Dobra novost koju Pravilnik uvodi je ukidanje nenajavljenih testova. Tako će nastavnici i 15-minute blic testove moraju najaviti barem pet dana ranije.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene