Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vozite pažljivo!

Za početak tjedna - Zimski uvjeti, jak vjetar i zabrana prometa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od 4 sata Krčki most je otvoren za sav promet, a od 5 sati autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Bosiljevo 1 otvorena je za sve skupina vozila, nakon ukidanja zimskih uvjeta, izvijestio je u ponedjeljak ujutro Hrvatski Autoklub.

Zimski su uvjeti i zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok je za ostala vozila obavezna zimska oprema na pojedinim državnim i županijskim cestama u Gorskom kotaru, uključujući staru cestu kroz Gorski kotar DC3 Kikovica-Zdihovo.

Jak vjetar puše na autocesti A1 između južnog ulaza u tunel Sveti Rok i vijadukta Božići te na A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Kakva će biti najavljena promjena vremena? Što sve možemo očekivati donosi meteorolog Ivan Čačić Snijeg u Europi - 3 DHMZ izdao upozorenje Ovih dana svi govore o polarnom vorteksu, koji stiže i u Hrvatsku: "Temperature bi se mogle spustiti do -15"

Zbog bure, na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a između Novog Vinodololskog i Senja još i za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom ( I. i II.skupina).

U većem su dijelu Hrvatske kolnici mokri i skliski od kiše, a na cestama u gorju povećana je opasnost od odrona.

Zima se vraća - I to s olujnim vjetrom i snijegom!

Od 8 do 16 sati povremeno se zatvara županijska cesta ŽC6082 na dionici Dabar-Laktac, zbog razminiranja. Vozila će biti propuštana svakog punog sata po 15 minuta.

Pojačan je izlazak teretnih vozila na graničnom prijelazu Bregana

U prekidu su katamaranske linije Vis-Split, Jelsa-Bol-Split, Ubli-Vela-Hvar-Split i Korčula-Hvar-Split.

Vremenska prognoza za ponedjeljak

Na Jadranu i u krajevima uz njega umjereno i pretežno oblačno, ponegdje s kišom, posebice prema kraju dana. U drugim dijelovima Hrvatske će prevladavati oblačno uz slabe oborine još ponegdje ujutro i ponovno navečer, a poslijepodne su mjestimice moguća sunčana razdoblja. Vjetar u kontinentalnim područjima uglavnom slab.

Na Jadranu slabo i umjereno, u prvome dijelu dana i jako jugo i istočnjak, na sjevernom dijelu bura. Najviša dnevna temperatura od 7 do 12, malo niža mjestimice u gorskoj Hrvatskoj, a na Jadranu između 10 i 15 Celzijevih stupnjeva, navodi Državni hidrometeorološki zavod Hrvatske (DHMZ) u vremenskoj prognozi za Hrvatsku za ponedjeljak. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene