Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Okreće na hladnije

Zima se vraća - I to s olujnim vjetrom i snijegom!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Okreće na jugo, a kad okrene na jugo to kod nas vrlo često znači pogoršanje vremena.

Već u nedjelju u mnogim krajevima očekuje se kiša, na jugu pljuskovi i grmljavina, a oborina bi pri tom mogla biti i obilnija. U gorju će tijekom dana postupno prelaziti u snijeg. Sve to bit će popraćeno jakim i olujnim, na otvorenom moru i orkanskim jugom. Sve skupa odrazit će se i na pomorski promet, pa ako vas se tiče, svoje planove za nedjelju svakako prilagodite vremenskim uvjetima.

Pročitajte i ovo Snijeg u okolici Gospića - 3 Ožujak ''luđak'' Vratila se zima: Snijeg zabijelio i dijelove Zagreba Ilustracija Vremenska prognoza Meteorolog Ivan Čačić otkriva kakvo nas vrijeme očekuje početkom Velikog tjedna

Razlog ovoj nagloj promjeni jedna je brzopotezna, snažna ciklona koja će se do nedjelje dosta produbiti, a na svojoj prednjoj strani našem području donijeti izrazito nestabilan, vlažan zrak.

U takvim okolnostima, jutro će biti uglavnom oblačno, nešto sunca očekuje se još eventualno u Slavoniji, no i ondje će tijekom dna biti sve oblačnije. Posvuda kiša, i to više u zapadnim predjelima te na Jadranu gdje mjestimice, a posebno na jugu već prijepodne može biti i obilnija. U gorju će biti susnježice i snijega.

Očekuje nas najkišovitije proljeće, a Hrvatskoj prijete poplave?!

Puhat će jako i olujno, prema otvorenom moru i orkansko jugo, s tim da će uz obalu sjevernog Jadrana postupno okretati na buru. Jutarnja temperatura, na kontinentu od 2 do 5, u gorju malo niža, dok će na Jadranu će biti između 7 i 11 stupnjeva.

Oblačno i kišovito će se zadržati i u drugom dijelu dana, vjetar će biti slab ili umjeren, u Slavoniji jugoistočni u središnjim krajevima sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura očekuje se između 6 i 10 stupnjeva. Hladnije nego danas, posebno na zapadu.

Zahlađenje će se najviše osjetiti u Gorskom kotaru gdje će pri tom biti i snijega. U Lici uglavnom kiša ili susnježica, a općenito u gorju snijega će biti na višim nadmorskim visinama. Na sjevernom Jadranu i poslijepodne kišovito. Na otvorenom moru jako jugo, uz obalu sve više jaka bura. Temperatura će biti od 7 do 12 stupnjeva, a u gorju oko nule u Gorskom kotaru te između 3 i 7 stupnjeva u Lici.

Najnestabilnije će biti u Dalamciji. Ovdje bi pri tom moglo biti izraženijih pljuskova s grmljavinom, posebno prema kraju dana i to više prema jugu. Puhat će jako i olujno, na otvorenom moru moguće i orkansko jugo. Temperatura, između 11 i 14 stupnjeva.

U ponedjeljak na kontinentu prolazno smirivanje, no u utorak i srijedu ponovno će biti kiše, a u gorju snijega. U odnosu na vikend, temperatura će osjetno pasti, čak i u nizinama.

Na Jadranu će se i u novom tjednu zadržati promjenjivo, također s kišom koje će najviše, čini se, biti tijekom utorka. Na sjevernom dijelu jaka bura, a u Dalmaciji će puhati jugo. I ovdje idućih dana malo hladnije.

Dakle, jedno pravo, pred proljetno, jako pogoršanje je pred nama, kišobrane idućih dana držite blizu. A i zimske jakne također nemojte još spremati daleko.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene