Obavijesti Video Pretražite Navigacija
osigurano 300 tisuća kuna

Od 1. siječnja besplatno! Mladi na istoku Hrvatske dobili lijep blagdanski poklon

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osječko-baranjski župan Ivan Anušić i predsjednik Uprave HŽ-Putnički prijevoz Željko Ukić u utorak su potpisali ugovor o sufinanciranju troškova javnog prijevoza vlakom redovitih studenata s prebivalištem na području te županije.

''Na temelju ugovora Županija će od 1. siječnja 2021. godine u potpunosti financirati troškove prijevoza redovitim studentima za mjesečne karte za 2. razred redovitih vlakova. U cijenu je uračunat popust HŽ-Putničkog prijevoza od 50 posto. Županija će sufinancirati i troškove pojedinačne karte redovitim studentima u iznosu 50 posto od redovite cijene od mjesta prebivališta do mjesta školovanja, a za sufinanciranje troškova pojedinačne karte polazno i/ili odredišno mjesto mora biti na području Županije. HŽ-Putnički prijevoz će i tim studentima odobriti popust od 50 posto'', priopćili su iz Županije.

Pročitajte i ovo Ilustracija Važni napredak Napravili levitirajući vlak koji vozi po običnoj pruzi: Moći će razviti brzinu do 200 kilometara na sat Digitalni inovacijski inkubator - 2 Razmišljanje izvan okvira Potraga za najboljim mladim inovatorima: "Ovo je najbolji način učenja"

Cijena prijevoza vlakom za studente koji kupuju mjesečnu kartu i za one koji kupuju pojedinačnu kartu bit će besplatna od 1. siječnja jer Županija u suradnji s HŽ-Putničkim prijevozom u potpunosti financira kartu. Za tu namjenu u županijskom proračunu osigurano je 300 tisuća kuna.

"Nadam se da će ova mjera olakšati studiranje. Također se nadam da će studenti po završetku studija implementirati svoja znanja i kreirati bolju i kvalitetniju budućnost hrvatskog istoka i ove županije“, rekao je Anušić. Ukić je naglasio kako je HŽ-ov projekt sufinanciranja prijevoza studenata najbolje implementiran upravo u toj županiji. Dodao je kako je sastavni dio tog projekta studentski vlak koji petkom vozi iz Zagreba u Osijek, a nedjeljom u obrnutom smjeru.

''Ta linija traje dva mjeseca i, unatoč koronakrizi, izuzetno je dobro popunjena'', ustvrdio je Ukić.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene