Obavijesti Video Pretražite Navigacija
jedan već završena

U obnovu osam škola Primorsko-goranska županija ulaže 37 milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U sklopu projekta "Energetska obnova zgrada osnovnih škola Primorsko-goranske županije“, koji je najveća kapitalna županijska investicija u školstvu vrijedna ukupno 37,1 milijuna kuna, u petak je označen završetak radova na jednoj od ukupno osam energetski obnovljenih škola, Osnovnoj školi Viktora Cara Emina u Lovranu na kojoj su radovi koštali 5,4 milijuna kuna.

Završetak radova označen je obilaskom obnovljene škole u Lovranu, u kojem su bili župan Zlatko Komadina, načelnik Općine Lovran Bojan Simonič i ravnateljica škole Iva Erceg.

Pročitajte i ovo Obnova u Karlovcu - 4 Brojne štete FOTO Pogledajte kako izgleda Karlovac, građani očajni zbog radova: "Došlo je do nevjerojatnih oštećenja u staroj zaštićenoj povijesnoj jezgri" Slika nije dostupna spremni za početak nastave Komadina: Za škole kojima je osnivač Primorsko-goranska županija osigurane su maskice i dezinficijensi

Županija je u obnovi škole sudjelovala s 1,9 milijuna kuna, a Općina Lovran sa 600 tisuća kuna.

"Važnost ovog projekta je u tome da su zadovoljni učenici i njihovi učitelji, jer su zgrade u kojima borave davno građene i trošile su jako puno energije, a sada imamo uštede od 50 do 70 posto. Novac koji se uštedi može se upotrijebiti za druge izvannastavne aktivnosti", rekao je Komadina i dodao da je energetska obnova najveći projekt županije u školstvu.

Pročelnica za odgoj i obrazovanje Edita Stilin je naglasila da je županija u cijelom projektu sudjelovala sa 16 milijuna kuna osiguranih zajmom.

Ocijenila je da je riječ o generacijskom projektu obnove škola i sportskih dvorana u Primorsko-goranskoj županiji. "Škola u Lovranu bila je u najgorem stanju s energetskim certifikatom, a nakon završenih radova ima energetski certifikat B," kazala je. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene