Zlatko Komadina (Foto: Goran Kovacic/PIXSELL)
Zlatko Komadina (Foto: Goran Kovacic/PIXSELL)

U sklopu projekta "Energetska obnova zgrada osnovnih škola Primorsko-goranske županije“, koji je najveća kapitalna županijska investicija u školstvu vrijedna ukupno 37,1 milijuna kuna, u petak je označen završetak radova na jednoj od ukupno osam energetski obnovljenih škola, Osnovnoj školi Viktora Cara Emina u Lovranu na kojoj su radovi koštali 5,4 milijuna kuna.


Završetak radova označen je obilaskom obnovljene škole u Lovranu, u kojem su bili župan Zlatko Komadina, načelnik Općine Lovran Bojan Simonič i ravnateljica škole Iva Erceg.

Vezani članci Ilustracija (Foto: Getty Images) Regiju šokirala snimka iživljavanja nad djevojčicom: Dvije učenice šamarale treću, ostala djeca samo se smijala Škola koju obnavljaju učenici koji u nju idu (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Apsurdna situacija u Strukovnoj školi u Sisku: Gradi im se nova zgrada, no izvođač je u međuvremenu propao pa učenici sami obnavljaju staru

Županija je u obnovi škole sudjelovala s 1,9 milijuna kuna, a Općina Lovran sa 600 tisuća kuna.

"Važnost ovog projekta je u tome da su zadovoljni učenici i njihovi učitelji, jer su zgrade u kojima borave davno građene i trošile su jako puno energije, a sada imamo uštede od 50 do 70 posto. Novac koji se uštedi može se upotrijebiti za druge izvannastavne aktivnosti", rekao je Komadina i dodao da je energetska obnova najveći projekt županije u školstvu.

Pročelnica za odgoj i obrazovanje Edita Stilin je naglasila da je županija u cijelom projektu sudjelovala sa 16 milijuna kuna osiguranih zajmom.

Ocijenila je da je riječ o generacijskom projektu obnove škola i sportskih dvorana u Primorsko-goranskoj županiji. "Škola u Lovranu bila je u najgorem stanju s energetskim certifikatom, a nakon završenih radova ima energetski certifikat B," kazala je. (Hina)