Obavijesti Video Pretražite Navigacija
‘Murat Hacibekiroglu III’

Za nasukavanje turskog broda odgovoran njegov zapovjednik

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Splitske lučke vlasti utvrdile su da je za nedavno nasukavanje turskog broda ‘Murat Hacibekiroglu III’ na otočić Mrduju, između Brača i Šolte, odgovoran zapovjednik tog broda, te će mu Vijeće za prekršaje splitske Lučke kapetanije izreći novčanu kaznu, izjavio je kapetan splitske Lučke kapetanije Boris Matošić.

Po Matošićevim riječima, očekuje se da će Vijeće za prekršaje Lučke kapetanije presudu o novčanoj kazni zapovjedniku turskog broda izreći idući tjedan. Na brodu koji se 7. veljače ove godine nasukao na otočić Mrduju bilo je 13 članova posade, koji su svi turski državljani. Svih 13 članova posade i dalje je na brodu koji je na remontu u Brodotrogiru, rekao je Matošić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna srušili ga raketom Zapovjednik Islamske revolucionarne garde preuzeo odgovornost za rušenje ukrajinskog aviona: "Volio bih da sam umro" Ilustracija (Foto: AFP) Na popisu još šestorica Srba Uhićen "četnički zapovjednik" iz Srbije zbog sudjelovanja u oružanim sukobima u Ukrajini

>> Split: Odsukan turski teretni brod

Turski brod, to jest njegov oštećeni pramac trebao bi se popraviti do kraja idućeg tjedna, rekla je za Hinu glasnogovornica Brodotrogira Ivana Mitar. Na brodu, koji se popravlja u trogirskome brodogradilištu, ima oko 3.000 tona pšenice i kukuruza, dodala je glasnogovornica. Prije nego što se taj turski teretni brod nasukao, na njega u splitskoj tvrtki Žitnim terminalima utovareno oko 3.000 tona pšenice i kukuruza. Nakon nasukavanja član uprave Žitnih terminala je izjavio kako na brodu ‘nije bilo robe podrijetlom iz Đakovštine’. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene