Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opet u splitskoj luci

Split: Odsukan turski teretni brod

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Turski teretni brod 'Murat Hacibekiroglu III.', koji se u noći sa subote na nedjelju nasukao na Mrduju, otočić između Šolte i Brača, odsukan je noćas u 0,45 sati uz pomoć dvaju tegljača splitskog Brodospasa 'Alkaida' i 'Aliota', a potom je na vlastit pogon u pratnji tegljača uplovio u splitsku Sjevernu luku.

Pošto se na brod ukrcao peljar, doplovio je u pratnji jednog od tegljača u tu luku, priopćilo je danas Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pokušao prisilno sletjeti Meksiko: U padu teretnog vojnog aviona pet poginulih Slika nije dostupna Okršaj u splitskoj luci Porazbijali kafić i vlasniku slomili prst

Splitska Lučka kapetanija će provesti istragu kako bi se utvrdio uzrok te pomorske nesreće koju turski brod nije prijavio hrvatskim pomorskim vlastima. Naime, lučku kapetaniju su o nasukavanju broda obavijestili s trajekta 'Petar Hektorović' u nedjelju u jutro u 7,10 sati, navodi se u priopćenju. Dodaje se kako su lučki kapetan Boris Matošić i inspektori cijeli dan u nedjelju proveli na turskom brodu i uzeli izjave članova posade.

>> Kod otočića Mrduje nasukao se teretni brod

Na brodu je bilo 13 članova posade i svi su turskli državljani, a nitko od njih nije ozlijeđen. Brod je vlasništvo brodara Hacija Ibrahima Hacibela, dug je 84 metra, snaga pogonskog stroja je 1244 KW, a brod je nosivosti 1957 bruto tona, navodi se u priopćenju.

Ronioci su u nedjelju, kako se navodi u priopćenju, pregledali brod i utvrdili da su oštećena dva tanka, ali da morska voda nije prodrla u skladišta s 1429 tona pšenice i 1587 tona kukuruza. Također nije bilo ni onečišćenja mora. Iskrcavanje tereta, kako je najavljeno, počet će danas na vezu 'Žitnog terminala', zatim će će brod biti popravljen, kako se navodi u priopćenju, najvjerojatnije u vranjičkom borodogradilištu.

Ovaj turski brod je iz splitske luke isplovio u petak, 5. veljače, s više od tri tisuće tona pšenice i kukuruza koji potječu iz Žitnih terminala. Član uprave te tvrtke Ivan Bočina je u petak popodne, nakon isplovljenja turskog broda, lokalnim medijima izjavio kako u njemu 'nije bilo robe podrijetlom iz Đakovštine'. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene