Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Udar na sjedište

Ukrajinci: "Ubili smo zapovjednika ruske crnomorske flote"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp
Ukrajinska vojska ustvrdila je u ponedjeljak da je ubila zapovjednika ruske crnomorske flote u napadu na njezino sjedište koji se dogodio u petak u Sevastopolju, na anektiranom Krimu.

"Trideset i četiri časnika, uključujući zapovjednika ruske crnomorske flote, poginulo je nakon udara", objavile su ukrajinske specijalne snage na Telegramu, ne navodeći za to nikakve dokaze.

"Stotinu i pet drugih osoba je ozlijeđeno. Zgrada stožera je nepopravljiva", potvrdio je isti izvor.

Agencija AFP navodi da ne može provjeriti te tvrdnje, dok Moskva gotovo nikad ne izvještava o gubicima u Ukrajini, čak ni kada je riječ o visokim dužnosnicima.

Rusija je u petak izvijestila da je samo jedan vojnik nestao nakon napada u kojem je teško oštećeno sjedište ruske crnomorske flote.

Pročitajte i ovo Denis Buntić - 2 obiteljske veze Potvrđeno za Dnevnik Nove TV: Majka Denisa Buntića radi na sudu u Ljubuškom koji ga je pustio na slobodu

Taj napad ilustrira poteškoće ruske protuzračne obrane u suprotstavljanju redovitim udarima na taj ukrajinski poluotok, koji je 2014. anektirala Rusija i koji je važno logističko čvorište za moskovske snage.

Ukrajina je obećala da će povratiti sve teritorije koje je Moskva okupirala, uključujući Krim.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene