Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Najbolji Indonežani"

Nakon neslužbenih rezultata Subianto proglasio pobjedu, rivali daleko iza njega

Prabowo Subianto (L) i Gibran Rakabuming Raka (D)
Prabowo Subianto (L) i Gibran Rakabuming Raka (D) Foto: Afp
Indonezijski ministar obrane i bivši zapovjednik specijalnih snaga Prabowo Subianto proglasio je pobjedu na predsjedničkim izborima nakon neslužbenih rezultata.

Indonezijski ministar obrane Prabowo Subianto u srijedu je proglasio pobjedu na predsjedničkim izborima nakon što su neslužbeni rezultati pokazali da je dobio više od 50 posto glasova u prvom krugu.

Politički veteran Prabowo, bivši zapovjednik specijalnih snaga, dobio je oko 58 posto glasova, tvrde četiri agencije na temelju anketa.

Prabowo je u svom pobjedničkom govoru obećao sastaviti vladu s "najboljim Indonežanima” te je rekao da je to pobjeda svih ljudi.

Njegovi rivali Anies Baswedan i Ganjar Pranowo dobili su 25 i 17 posto glasova, tvrde agencije na temelju metode koja se pokazala uspješnom na prošlim izborima.

Pročitajte i ovo Očevid kuće u Ulici Zeleni kut - 3 Uzrok nije poznat Buknuo požar na kući kod Maksimira: Iz buktinje izvukli tijelo sina, otac prevezen u bolnicu

Službeni rezultati, nakon 6 posto prebrojanih glasova, također pokazuju da Prabowo ima 57,7 posto.

Na izborima su se natjecala dva popularna bivša guvernera protiv Prabowa, "straha i trepeta" devedesetih, dok je bio najviši zapovjednik pod diktatorom Suhartom.

Prabowo je imao i ključnu podršku dosadašnjeg popularnog predsjednika Joka Widoda. Predsjednikov sin Gibran Rakabuming Raka Prabowov je potpredsjednički kandidat.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene