Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za 24 milijuna kuna

PRODANO KAMENSKO Bivše radnice: 'Nadamo se da će nas država staviti ispred sebe'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čeka se pravomoćnost odluke, nakon čega kupac Kamenskog ima rok od 15 dana za uplatiti novac. Kupac je ANNI AUREI d.o.o. iz Križevaca.

Trgovački sud u Zagrebu donio je rješenje o prodaji dviju zgrada Kamenskog d.d. u Reljkovićevoj ulici za 24 milijuna kuna. Nekretnine su tako prodane tek na 14.-oj dražbi i to po najnižoj cijeni. Dražba je održana 11.ožujka.

Pročitajte i ovo Fortenova grupa Belje, Pik, Vupik i drugi Fortenova ispituje interes za prodaju važnog poslovnog područja: Bitno im je očuvati zaposlenost i tradiciju Ilustracija Jačanje sigurnosti Amerika odobrila prodaju još osam helikoptera Black Hawk Hrvatskoj

Još se čeka pravomoćnost odluke koju će, ukoliko ne bude žalbi, odrediti sud. U roku od 15 dana od pravomoćnosti kupac, a u ovom slučaju to je ANNI AUREI d.o.o. iz Križevaca, mora uplatiti novac.

Ovo je prvi put da se pojavila zainteresirana osoba za kupnju Kamenskog, a da je doneseno rješenje o prodaji zgrada potvrdio nam je i stečajni upravitelj Kamenskog Zdravko Mitak.

'Kupac je kupac kad plati što platit mora, zasad je pretpostavka napravljena da je doneseno rješenje', rekao je Mitak.

Za Dnevnik.hr prodaju je komentirala predsjednica Udruge Kamensko Đurđa Grozaj.

'Je za male novce prodano, ali se duboko nadamo da će država koja je to svojim zakonima omogućila, da će se odreći ovog potraživanja i da će staviti nas ispred sebe. Mi nemamo velike cifre, to su minimalci, to je novac koji tim ljudima znači život. I predugo i preteško su ga čekali. I mislim da neće dozvoliti taj sistem kakav god bio da mi bez toga ostanemo', rekla je.

Nekretnine bivše tvornice Kamensko procjenjivanje su više puta. Iako se spominjala vrijednost od 127 milijuna kuna, prije prodaje napravljena je posljednja procjena na 73,4 milijuna kuna. Toliko je i iznosila cijena izvješena na prvoj dražbi, dok je jamčevina od deset posto iznosila 7,34 milijuna kuna.

Radi se o objektu od 5968 četvornih metara te tri četvrtine susjedne nekretnine (514 kvadrata).

Mali dio od više od 400 bivših zaposlenica Kamenskog danas je zaposlen u istoimenoj Udruzi. A bivše zaposlenice propale tvrtke i danas se bore za svoje plaće i otpremnine.

Obzirom da je cijena nekretnine drastično pala, a one su dio dugovanja trebale dobiti od prodaje, vrlo je mala vjerojatnost da će radnice dobiti svoj novac s obzirom na druge vjerovnike. One već godinama sudskim putem traže odgovorne za propast tvornice, no iako DORH vodi nekoliko postupaka, rješenja za slučaj Kamenskog još uvijek nema.

Na stranici Sudačka mreža objavljeni su detalji ponude.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene