Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nastavak 'sapunice'

Vulin o uhićenju Glavaša: Slijedi ustavna tužba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik HDSSB-a Dragan Vulin izjavio je u četvrtak u Osijeku kako je uhićenje Branimira Glavaša "nastavak pravne sapunice", jer se radi o šestom uhićenju u istom slučaju što, kako smatra, narušava povjerenje u hrvatski pravni sustav.

U izjavi novinarima nakon Glavaševa uhićenja u Osijeku, Vulin je upozorio na tumačenje Vrhovnog suda, po kojem je Glavaš u istražnom zatvoru proveo 9 mjeseci i 29 dana, iako je, kaže Vulin, poznato da je Glavaš u zatvoru proveo više od pet godina, pa stoga drži da takvo pravno tumačenje Vrhovnog suda "nema smisla".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Glas za HDSSB-HKS, glas za Slavoniju HDSSB-HKS u Osijeku: HDZ, SDP i Most daju nerealna obećanja Slika nije dostupna Reakcija na Vučićeve izjave HDSSB: Aleksandra Vučića proglasiti nepoželjnom osobom u Hrvatskoj

Dodao je da će već sutra Ustavnom sudu RH biti upućena tužba na takvu odluku Vrhovnog suda, jer su, smatra Vulin, Branimiru Glavašu na ovaj način narušena njegova ljudska prava.

VIDEO Policija odvela Branimira Glavaša u pritvor: 'Od ovog trenutka počinjem štrajk glađu!'

Vjeruje da će Ustavni sud "maksimalno brzo odreagirati, u skladu s Ustavom".

HDSSB-ov vijećnik u osječkome Gradskom vijeću i Glavašev sin, Filip Glavaš, izjavio je novinarima da je ponovno uhićenje njegova oca "sramota hrvatske države i hrvatskoga pravosuđa", jer ga se "ponovno pritvara nakon odslužene dvije trećine kazne". Dodao je kako ovakvi potezi "pobuđuju dodatni inat i daju snagu za daljnju borbu", te da je njegov otac "heroj Domovinskog rata". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene