Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Blagdan Svih svetih

Vukovarci palili svijeće na grobovima najmilijih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vukovarska groblja od ranog jutra posjećuje velik broj Vukovaraca koji na današnji blagdan Svih svetih te uoči Dušnog dana, paljenjem svijeća i polaganjem cvijeća na grobove odaju počast umrlima te u Domovinskom ratu ubijenim ili poginulim članovima obitelji, rodbine i prijateljima.

Posebice velik broj Vukovaraca pohodi Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata, na kojem su pokopani hrvatski branitelji i civili ubijeni i poginuli u Domovinskom ratu, te umrli branitelji, hrvatski ratni vojni invalidi i članovi njihovih obitelji.

Članovi obitelji, rodbine i prijatelji žrtava pale brojne svijeće i polažu cvijeće na mjestu masovne grobnice na Ovčari, iz koje su 1996. godine ekshumirani posmrtni ostaci 200 ranjenika, civila i medicinskog osoblja odvedenih 19. studenoga 1991. iz vukovarske bolnice, nakon što je dan ranije slomljena obrana Vukovara i u grad ušli pripadnici bivše JNA i srpskih paravojnih postrojba. (Hina)

Pročitajte i ovo Obljetnica pogibije 12 redarstvenika u Borovu Selu - 1 "Nema ih niti jedne godine" Mlinarić se na obljetnici masakra u Borovu selu žestoko obrušio na SDSS, a Culej otkrio po čemu pamti ubijenog brata Predrag Mišić (Foto: Anamaria Batur/Dnevnik.hr) PREDRAG MIŠIĆ Tko je Srbin kojeg DP želi za ministra branitelja? Branio je Vukovar od agresora, a 2014. godine razbio je ćiriličnu ploču

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene