Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Stotinjak vukovarskih srednjoškolaca koji stanuju u okolnim mjestima te svaki dan putuju u školu oko podneva je mirno prosvjedovalo ispred zgrade Gradske uprave zahtijevajući besplatne karte za prijevoz.


'Problem je postalo cjelokupno školovanje, a ne samo prijevoz. Udžbenici su nam preskupi i mnoge stručne knjige nismo uspjeli ni kupiti. Prijevoz autobusom je preskup i djeca sa sela u kojima se živi vrlo teško jednostavno ne mogu u školu. Zahtijevamo besplatno školovanje i nećemo u školu dok nam se to ne omogući', rekao je u ime okupljenih učenika Tihomir Čiča iz Tehničke škole Nikole Tesle. S nezadovoljnim srednjoškolcima na trgu ispred Gradske uprave, a zatim i u Uredu gradonačelnika razgovarali su vukovarski gradonačelnik Željko Sabo i zamjenik vukovarsko-srijemskog župana Željko Cirba, koji ih je izvijestio da je županija s predstavnicima prijevoznika, općina i gradova dogovorila model sufinanciranja prijevoza do kraja ove godine.

Vezani članci Školske klupe, ilustracija Nakon samo dva tjedna nastave uživo, iz jedne srednje škole stižu loše vijesti: Svi učenici od nastavu danas više ne prate iz školskih klupa Broj učenika u hrvatskim školama - 4 Poražavajuća statistika: Nikad manje učenika u školskim klupama, lani smo izgubili jedan cijeli Karlovac!

'Prijevoznici će dati 40 posto popusta na cijenu mjesečne karte, županija će iz svog proračuna izdvojiti 10 posto, općine i gradovi 30 posto pa roditeljima ostaje platiti 20 posto ukupne cijene. Više od toga realno ne možemo', rekao je Cirba. Pozvao je učenike da se vrate na nastavu i da ubuduće svoje zahtjeve pokušaju riješiti u razgovoru s ravnateljima i mjerodavnim školskim institucijama.

Učenici su se nakon razgovora s gradonačelnikom  je Cirba. Vukovarski gradonačelnik Željko Sabo obećao je da će se u upravi vukovarskog prijevoznika 'Čazmatransa' zauzeti za to da stare mjesečne karte vrijede barem do petog u idućem mjesecu. Željkom Sabom i zamjenikom župana Željkom Cirbom mirno razišli. (Hina)