Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Restrukturiranje

Vrkić najavio Osječanima: Cijena vode od listopada manja za 10 posto

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osječki gradonačelnik Ivan Vrkić izjavio je kako će cijena vode za domaćinstva od 01. listopada biti manja za 10 posto, a očekivani manjak prihoda osječki će Vodovod morati nadoknaditi restrukturiranjem i smanjivanjem troškova poslovanja.

Na konferenciji za novinare Vrkić je kazao kako ovom odlukom počinje ostvarivati planove iz predizborne kampanje, vezane za snižavanje troškova života i povećanje kvalitete života građana te da kao gradonačelnik ima obvezu pronaći ravnotežu između životnih uvjeta građana i odgovornosti za poslovanje gradskih poduzeća.

Pročitajte i ovo Uhićen ubojica - 1 Prijeti mu visoka kazna DORH podigao optužnicu protiv policajca koji je ubio studenticu u Osijeku Veliki brat u Osijeku - 2 Sve mogu zabilježiti Veliki brat stigao u grad na istoku Hrvatske: "Kamere imamo na pet kritičnih mjesta, a cilj je sve premrežiti"

>> Prvi novac iz europskih fondova ide Poreču i Osijeku!

Podsjetio je kako je u predizbornoj kampanji o ovoj temi najviše govorio HDZ, koji je i pokrenuo peticiju za snižavanje cijena vode, koju je potpisalo oko 10 tisuća građana te kako će prakticirati da onaj tko je u kampanji zagovarao određeni projekt, skupa s njim i odrađuje.

Predsjednik osječkog HDZ-a i gradski vijećnik Damir Kramarić kazao je kako će se, nakon restrukturiranja Vodovoda, provjeriti ima li mogućnosti za dodatna smanjivanja cijene, posebice za gospodarske subjekte.

Član Uprave osječkog Vodovoda Slobodan Tolj rekao je kako se planirano smanjenje od 10 posto trenutno odnosi samo na domaćinstva, koja čine 75 posto ukupne potrošnje vode, a da se ova odluka neće odraziti na funkcionalnost vodoopskrbnog sustava i kvalitetu usluge.

Na novinarski upit znači li smanjivanje troškova poslovanja i smanjivanje broja zaposlenih Tolj je kazao kako to 'ne znači i istog trenutka otpuštanje radnika', već snižavanje troškova nabave i racionalnije korištenje sredstava u procesu proizvodnje.

Pojasnio je kako će se smanjenje cijene vode provesti neovisno o procesu restrukturiranja društva, što je zakonska obveza svih vodovodnih tvrtki, koje iz svoga poslovanja moraju izdvojiti sve što nije komunalna djelatnost. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene