Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Infrastruktura

Prvi novac iz europskih fondova ide Poreču i Osijeku!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osijek i Poreč prvi su gradovi u kojima će se graditi s novcem iz strukturnih fondova Europske unije. Europska komisija odobrila je gotovo 103 milijuna eura za obnovu vodovoda i izgradnju pročišćivača vode.

Iz Porečkih će slavina teći bolja voda. Šest i pol tisuća stanovnika dobit će kanalizaciju. Europskim novcem izgradit će se nove cijevi i pročišćivaći voda.

Pročitajte i ovo Požar u Osijeku Tijekom noći VIDEO Veliki požar u Osijeku: Vatra progutala napuštenu halu HŽ-a Slika nije dostupna Katastrofalno stanje VIDEO Trošimo jednako vode, ali neki plaćaju dvostruko više!

Voda iz bunara neće se više morati koristiti u Osijeku. Nove vodovodne cijevi i pročišćivači dovest će još kvalitetniju vodu do većine kućanstava. 'Doći ćemo na 98 posto priključenosti stanovništva na sustav odvodnje i sustav vodoopskrbe u samom Osijeku', kaže Ivica Plišić, generalni direktor Hrvatskih voda.

>> Evo koliko će Hrvatskoj od 1. srpnja biti na raspolaganju novca iz EU

Odobrenje Europske komisije čeka projekt pruge Dugo Selo- Križevci. Još nekoliko ih se priprema kako bi se potrošilo svih 450 milijuna eura iz fondova za ovu godinu.

Vodovodne projekte u Drnišu, Kninu, Sisku i Slavonskom brodu većinom rade domaće tvrtke. Novi projekti značit će još više posla. 'A kad radi građevinski sektor onda će se to jako brzo vidjeti jer on za sobom povlači sve kooperante, dobavljače tako da cijelo gospodarstvo na tom valu mora krenuti naprijed', kaže potpredsjednik Vlade Branko Grčić.

Natječaji za Poreč i Osijek kreću u rujnu, a posao treba biti gotov za tri godine.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene