S petkom vrijeme će se potpuno promijeniti, a čeka nas i moguće olujno nevrijeme.


Živa na termometru se u četvrtak držala visoko od jutra. Tako su u 10 sati u Rijeci i Pazinu izmjerena 33 stupnja,  a tek za stupanj niže bilo je u  Dubrovniku, Šibeniku, Splitu, te  na Lastovu. U 13 sati u Kninu je izmjeren 41 stupanj, a u Ogulinu 38 stupnjeva.

Vezani članci Mladen Hron - 1 Hrvatska kuha! Liječnik iz hitne otkrio koliko su intervencija imali zbog toplinskog vala i kako lakše podnijeti paklene vrućine U nadolazećim danima očekuje nas prvi toplinski val HZJZ objavio preporuke kako se možete zaštititi od toplinskog vala: Nosite laganu odjeću, izbjegavajte sunce, hladite prostore...

I more je zaista toplo, već u 8 sati ujutro u Malinskoj je bilo ugrijano na nevjerojatnih 28 stupnjeva, dok je 27 stupnjeva bilo u Rovinju i Puli.

>> FOTO Karlovac: Olujno nevrijeme čupalo drveće

Takvo vrijeme još će nas pratiti i u petak, iako s nešto više oblaka, a promjena i već dugoočekivano osvježenje stići će u petak predvečer. Ipak, to osvježenje moglo bi biti prilično ekstremno. Naime, na Meteoalarmu je izdano upozorenje na intenzivne meteorološke događaje.

Očekuje se da će u petak , u posljepodnevnim satima, mjestimice biti pljuskova i grmljavine, a ponegdje je moguće i olujno nevrijeme.

Temperature će znatno pasti. Ponegdje čak i do 15 stupnjeva. Očekuje se da će najniža jutarnja temperatura zraka biti od 17 do 22, na Jadranu između 22 i 27, a najviša dnevna uglavnom od 32 do 37 C.st.

Poremećaj, koji je u srijedu 'poharao' dijelove Njemačke već se kreće prema našim krajevima, a trenutno stanje u svakom trenutku možete pratiti na stranicama DHMZ-a zahvaljujući EUMETSAT-u.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook