Gradonačelnik Vrgorca Ante Pranić (Photo Ivo Cagalj/PIXSELL)
Gradonačelnik Vrgorca Ante Pranić (Photo Ivo Cagalj/PIXSELL)

Nakon godinu i pol političke krize, Grad Vrgorac je dobio proračun, koji za 2016. godinu iznosi 16.620.000,00 kuna, a na prijedlog gradonačelnika Ante Pranića (NLM), prihvaćen je većinom glasova na sjednici Gradskog vijeća.


Ovogodišnjim gradskim proračunom predviđa se povećanje prihoda uvođenjem reda i smanjivanjem rashoda zbog održavanja likvidnosti, navedeno je na sinoć održanoj sjednici vrgoračkoga Gradskog vijeća.

Nova gradska vlast Vrgorca pripremila je niz projekata za rješavanje imovinsko-pravnih odnosa kao priprema za apliciranje prema EU fondovima (Poduzetnički centar, energetska obnova dvorane i dječjeg vrtića, rekonstukcija gradskih ulica i vodovodne mreže). Kreće se u sanaciju odlagališta otpada Ajdanovac, a osiguran je i novac za knjige svim prvašićima.

U gradskom proračunu osigurana su i sredstva za početak izlaganja zemljišne knjige katastarske općine Dusine koja će omogućiti rješavanje imovinsko-pravnih odnosa na području Dusine, Velikog Prologa, Milošića, Podprologa, Umčana, Vina i Draževitića.

Novim proračunom predviđena su i sredstva za projekt Sportskog centra Veliki Prolog, a za Gradsku knjižnicu Vrgorca novac za povećanje fundusa knjiga.

Gradonačelnik Pranić, optimistično najavljuje da Vrgorac očekuje radna jesen, iako, kaže 'nisu krenuli s nule kuna, već iz minusa od 17,5 milijuna kuna'. (Hina)