Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vozači - oprez

ZIMA SE VRATILA Pao je snijeg, zimski uvjeti na cestama, na Jadranu orkanska bura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Naglo zahlađenje zahvatilo je Hrvatsku u srijedu navečer. U gorskim predjelima pao je i snijeg, a na snazi su zimski uvjeti na nekim cestama.

Zimski su uvjeti na većini cesta u Gorskom kotaru, uključujući dionicu autoceste A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Bosiljeva 1 te Staru cestu kroz Gorski kotar (DC3).

Pročitajte i ovo Snijeg promjena vremena VELIKA GALERIJA Hrvatsku zameo snijeg, šaljite nam svoje fotografije Snijeg Crveno upozorenje FOTO Upaljeni alarmi: Pada gust snijeg, očekuju se snažni udari vjetra, kaos i na Jadranu

Zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a ostala vozila moraju imati zimsku opremu.

Snijeg pada u Gorskom kotaru, sjeverozapadnoj Hrvatskoj i u višim predjelima središnje Hrvatske (Sljeme). U većem dijelu ostatka zemlje kolnici su mokri ili vlažni i skliski od kiše.

Povremeno puše jak vjetar. Mogući su odroni, javio je Hrvatski autoklub (HAK) u 21, 20 sati.

Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurosni razmak između vozila i da na put ne kreću bez zimske opreme, posebice kroz gorska područja.

Autocesta A1 i državna cesta DC1 (dijelom Lička magistrala) otvorene su za sve skupine vozila.

Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na cestama:

Gorski kotar - A6 Rijeka-Zagreb, između Kikovice i čvora Bosiljevo, DC 3 Stara cesta kroz Gorski kotar, Zdihovo-Kupjak-Kikovica, DC 32 Prezid-Delnice, DC 42 Stubica-Ogulinski Hreljin, DC 203 Brod na Kupi-Delnice, DC 305 Parg-Čabar, DC 501 Gornje Jelenje-Oštrovica-Meja, ŽC 5032 Crni Lug-Gornje Jelenje, ŽC 5034 Vrbovsko-Ravna Gora-Kupjak, ŽC 5062 Kraljev Jarak-Fužine-Lukovo, ŽC 5068 Hreljin-Zlobin-Fužine, ŽC 5191 Sopač-Tuk, kao i na ostalim županijskim i lokalnim cestama na području Čabra, Delnica i Vrbovskog.

Vremenska prognoza za četvrtak

Tijekom prijepodneva prestanak oborina i djelomično razvedravanje sa zapada. Na istoku zemlje, u Lici i Dalmaciji još će mjestimice biti oborine. Puhat će slab i umjeren, u gorju i jak sjeverni i sjeveroistočni, u Slavoniji sjeverozapadni vjetar.

Na Jadranu jaka, na udare olujna i orkanska bura i tramontana, poslijepodne će slabjeti. Najniža temperatura od -1 do 4, na Jadranu većinom od 5 do 10. Najviša dnevna od 3 do 8, a na Jadranu između 8 i 13 °C.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene