Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čelični stisak sunca

More sve toplije, sunčeve zrake sve opasnije, meteorolozi otkrivaju: Ulazimo u vrhunac toplinskog vala

Većinu ovog tjedna ostaje nam sunčano i vruće vrijeme, u kopnenim krajevima i vrlo vruće, gotovo bez oblačka pokazuje nam vremenska prognoza. Toplinski val imat će svoj vrhunac u četvrtak što se tiče kopnenih krajeva kad će se temperatura gotovo u svim dijelovima popeti do 36, ponegdje i koji stupanj iznad! Na Jadranu pak cijelo vrijeme sunčano i vruće, a temperatura oko 33.

Nad našim krajevima i dalje struji sve topliji zrak pa će tako toplinski val koji je zahvatio cijelu zemlju trajati duž cijelog ovog tjedna, otkriva meteorologinja Ana Bago Tomac u vremenskoj prognozi Dnevnika Nove TV. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Uskoro nam se vraća nestabilno vrijeme: Meteorolog otkriva kada stiže nova promjena Sunčan dan u Zagrebu Vremenska prognoza Planirate kraj tjedna provesti otvorenom? Meterolog otkriva kakvo vas vrijeme čeka

U središnjoj Hrvatskoj bez promjena u odnosu na protekle dane, bit će vruće i pretežno sunčano, a u zapadnom dijelu i vedro. Temperatura između 34 i 36 stupnjeva.

Vruć dan uz uglavnom slab vjetar bit će i na istoku. Najviša temperatura u Slavoniji još koji stupanj viša, između 35 i 37 celzija.

Sunčano i vruće bit će i u zapadnom dijelu u Istri, a temperatura u Gorskoj Hrvatskoj neće nimalo zaostajati za onom na obali. Najviše će vrijednosti biti između 28 i 33, a na Jadranu između 31 i 33 stupnja. Vjetar uglavnom slab, južnog ili jugozapadnog smjera.

Vruć ljetni dan i na južnom dijelu Jadrana. I ovdje će se najviša temperatura mjeriti u unutrašnjosti, u Zagori gdje će biti oko 36, a na obali, u Dalmaciji oko 32 ili 33 stupnja. Tijekom dana će puhati uglavnom slab jugozapadnjak ili jugo.

I more je sve toplije, uglavnom između 23 i 25 stupnjeva, jedino je na Hvaru izmjereno 22. Zagrijavat će se dalje cijeli ovaj tjedan. Uz takvo vedro i vruće vrijeme i UV indeks je naravno visok ili vrlo visok u cijeloj zemlji.

Sljedećih dana ostaje sunčano i vrlo vruće, a i noći će u kopnenom dijelu postati tople s temperaturom oko dvadeset stupnjeva. Vrhunac toplinskog vala očekujemo u četvrtak kad će prosjek biti oko 36, a ponegdje će temperatura dosegnuti i 38 stupnjeva. U petak nestabilnije pa je poslijepodne moguće i neko jače, izraženije nevrijeme, no o tome će još biti riječi u idućim danima. Najtopliji dan za kopneni dio zemlje je četvrtak.

Vruće s toplim noćima ostaje i na moru sve do petka. Osvježenje neće donositi ni vjetar, puhat će uglavnom slab jugozapadnjak, a još malo će zagrijati i more. Sunčano, vruće ili vrlo vruće vrijeme imat ćemo cijeli ovaj tjedan.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene