Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Vrijeme za Uskrs ponegdje više božićno: Moguć i snijeg, a za dio Hrvatske izdan je i crveni meteoalarm

Kakvo nas vrijeme očekuje na Uskrs u prognozi meteorologa Darija Brzoje.

Vjetrovito i u unutrašnjosti svježije, na moru uz buru i sunce u subotu je za travanj bilo ipak visokih 25 stupnjeva u Makarskoj, a 26 na Hvaru. 20-ak stupnjeva mjerilo se i drugdje duž obale. U nedjelju će to biti manje. Očekuje nas djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku, no i sunca će ponovno negdje biti više, negdje manje, a u gorju, odnosno prije svega u Lici tijekom noći i jutra moguće su i slabe oborine, susnježica ili čak snijeg. No dan će nekako ponovo najviše biti u znaku jakog vjetra, javlja Brzoja.

U polju povišenog tlaka, ali uz izražene gradijente, kako su se posložile ova anticiklona na sjeveru i ciklona u Sredozemlju, preko naših krajeva struji hladan zrak, struji brzo, a po visini nam povremeno pritječe i onaj vlažan, nestabilan pa ni vrijeme neće biti baš stabilno.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna MALA ŠKOLA PROGNOZE Radna grupa UN-a za klimatske promjene završila s radom: Meteorolog objasnio što se nalazi u izvješću

Brzoja objašnjava kako će se sve posložiti ovih nekoliko dana. Sutra ujutro bit će uglavnom djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku, više oblaka u gorju, posebno u Lici gdje na kratko može biti susnježice ili snijega. Najsunčanije na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana. Zadržat će se dosta vjetrovito, u unutrašnjosti uz umjeren i jak sjeveroistočnjak, a na Jadranu umjerenu i jaku buru s olujnim, podno Velebita i orkanskim udarima. Jutarnja temperatura, na kopnu od 2 do 7, u gorju nešto niža, a na moru od 7, 8 stupnjeva na sjevernom Jadranu do 13 ili 14 čak na južnom.

Izmjena sunca i oblaka u središnjoj Hrvatskoj i poslijepodne. Puhat će sjeveroistočnjak, a temperatura će biti najčešće oko 13 stupnjeva. Uz vjetar, činit će se i svježije.

Slavoniju i Baranju također očekuje vjetrovito i promjenjivo vrijeme, uz više sunčanih razdoblja u poslijepodnevnim satima. I ovdje se u najtoplijem dijelu dana očekuje od 11 do 14 stupnjeva. U odnosu na protekle dane, nije mnogo.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Klimatske promjene Znate li koji je najzastupljeniji staklenički plin u atmosferi? Detalje donosi meteorolog Ivan Čačić

Svježe i hladno bit će u gorju, toplije na moru, ali ne kao u subotu. U nedjelju će biti od 14 do 17 stupnjeva na sjevernom Jadranu, a tek 7 ili 8 maksimalno u gorskoj Hrvatskoj. Inače, u gorju će se tijekom dana postupno razvedravati, dok će na moru, s druge strane Velebita od jutra prevladavati sunčano. Puhat će jaka bura s olujnim i orkanskim udarima, na što upozorava i DHMZ putem Meteoalarma koji je za ovo područje i subote i nedjelje u crvenom. Udari bure podno Velebita sutra mogu dosezati i 200 km/h.

Burno će biti i u Dalmaciji. Puhat će umjerena i jaka bura s olujnim udarima. Sjevernije više sunca nego na jugu. Najviša dnevna temperatura očekuje se od 16 do 19 stupnjeva.

U ponedjeljak na kopnu djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku i vjetrovito. Prema sredini tjedna vjetra će biti manje, ali oblaka zato više. Kiša je najizglednija u utorak, no posve stabilno neće biti ni u srijedu. Zadržat će se svježe, iako u srijedu ili od srijede ipak malo toplije.

Na moru u ponedjeljak pretežno sunčano, u početku još uvijek uz jaku i olujnu buru koja će postupno slabjeti i okretati na sjeverozapadnjak. Od utorka promjenjivo, uz južinu, a povremeno i kišu. Ni na moru, veći dio idućeg tjedna neće biti toplo kao do sad.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene