Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Idući će dani biti idealni za boravak na otvorenome: Meteorolog ima dobre vijesti

Nakon nekoliko kišnih dana, vraća se stabilnije, sunčanije i toplije vrijeme. Biometeorološke prilike su povoljne, uz obilje sunca i višu temperaturu trebali bismo se osjećati dobro, a vrijeme će biti poticajno i za boravak na otvorenom, u prirodi, pokazuje vremenska prognoza meteorologa Darija Brzoje.

Sunčano jutro, mjestimice uz maglu ili sumaglicu, i nešto naoblake na sjevernom Jadranu. Vjetar, u početku uglavnom slab, na kopnu jugozapadni, na moru južnije zapadni i sjeverozapadni, ponegdje burin. Opet hladno, ali uglavnom manje nego prethodnih dana. Temperatura na kopnu od -3 do 2, a na moru između 4 i 8 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Kakva će biti najavljena promjena vremena? Što sve možemo očekivati donosi meteorolog Ivan Čačić Ilustracija Vremenska prognoza Nakon oblaka i kiše doista stiže sunce? Moglo bi biti svega, ali oko jednoga se barem ne treba brinuti

Poslijepodne će prevladavati sunčano, malo oblaka uglavnom prema sjeveru. U središnjoj Hrvatskoj slab do umjeren jugozapadnjak, a temperatura će biti od 15 do 17 stupnjeva.

U Slavoniji i Baranji prevladavat će vedro. Rijetko uz malu do umjerenu naoblaku. Jugozapadnjak i temperatura oko 16 stupnjeva.

U gorju i na sjevernom Jadranu, djelomice ili pretežno vedro, tu i tamo uz pokoji oblak. Puhat će jugozapadnjak, u gorju umjeren, u višim predjelima povremeno na mahove jak, a na moru će vjetar biti slab, tek ponegdje umjeren jugozapadni. Desetak stupnjeva u gorskoj Hrvatskoj i oko 14 na sjevernom Jadranu.

U Dalmaciji će biti većinom vedro. Puhat će zapadnjak i sjeverozapadnjak, a temperatura će biti oko 15, 16 stupnjeva.

U nastavku tjedna također će biti dovoljno sunca. Barem djelomice ili pretežno sunčano u kopnenim krajevima, uz nešto naoblake povremeno, uglavnom u četvrtak i petak. Ono što je najznačajnije jest da će biti osjetno toplije. Dvadesetak stupnjeva u unutrašnjosti, jugozapadnjak i daljnji dotok toplijeg zraka prema kraju tjedna uz koji će i jutra biti toplija.

Na Jadranu prolazno više oblaka u srijedu poslijepodne te navečer i u noći na četvrtak kad bi mjestimice ovdje moglo pasti i malo kiše, izglednije u Dalmaciji. Puhat će jugo, pa sjeverozapadnjak, pa u petak ponovno jugo koje će pred vikend i pojačati. Uz južinu i temperatura bi tad mogla malo porasti.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene